Špela Fabijan na solidnem 6. in 7. mestu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na hrvaškem dirkališču Grobnik sta potekali dve krožno-hitrostni dirki, kjer sta barve avtokluba Elektrodekleva v pokalu Clio Cup  zastopala Igor Dekleva in Špela Fabijan. Zahtevno dirkališče na Grobniku je že dobro znano udeležencem  krožno-hitrostnih dirk, saj…

Na hrvaškem dirkališču Grobnik sta potekali dve krožno-hitrostni dirki, kjer sta barve avtokluba Elektrodekleva v pokalu Clio Cup  zastopala Igor Dekleva in Špela Fabijan.

Zahtevno dirkališče na Grobniku je že dobro znano udeležencem  krožno-hitrostnih dirk, saj sta tam dve dirki potekali že julija.  Tokrat se je v pokalu Clio Cup zbralo sedem voznikov, med katerimi so  na dobre štiri kilometre dolgi progi potekali zelo napeti dvoboji.  Igor Dekleva se je na Grobnik podal kot eden favoritov za uvrstitev na  zmagovalne stopničke, a nato doživel enega najtežjih vikendov v svoji karieri. Ves čas se je namreč ukvarjal z vzroki za svoje zaostanke, saj ni mogel ponoviti niti svojih dosežkov na prejšnjih dirkah. “Sprva smo imeli napačno nastavljen avtomobil, a nato smo to do druge dirke  odpravili. Rezultata pa še vedno ni bilo. Morda gre res za kakšno tehnično okvaro motorja, saj si drugače ne znam razlagati, da nisem  mogel voziti hitreje,” je povedal Dekleva. V prvi dirki je v pokalu Clio Cup zasedel šesto mesto (sedmo za državno prvenstvo), na drugi  dirki pa je bil navkljub vrtenju četrti. Ker je njegov glavni  konkurent Lipoščak na drugi dirki odstopil, se mu je Dekleva v skupnem seštevku celo približal. Špela Fabijan je na prvi dirki osvojila v pokalu Clio Cup sedmo mesto, v drugi pa šesto. Sezona se konec septembra nadaljuje z dvema krožno-hitrostnima dirkama v avstrijskem  Salzburgu.

Več na AK ELEKTRODEKLEVA >>