Nova lepotica iz Nemčije

Aktualno, Novosti

Rüsselsheim/London. Opel bo na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Veliki Britaniji (od 23. julija do 3. avgusta) javnosti prvič predstavil štirivratno in petvratno različico svojega novega paradnega konja, Insignie.  Novi Opel Insignia odlikuje osupljiv dizajn: zunanjost…

Rüsselsheim/London. Opel bo na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Veliki Britaniji (od 23. julija do 3. avgusta) javnosti prvič predstavil štirivratno in petvratno različico svojega novega paradnega konja, Insignie. 

Novi Opel Insignia odlikuje osupljiv dizajn: zunanjost obeh različic se ponaša s tekočim, izrazitim, a vendar elegantnim obrisom coupe strehe. Oblikovalci so namenoma ustvarili podobni različici, da bi ohranili lepoto nazadnje oblikovanega Oplovega avtomobila srednje velikosti. Štirivratna in petvratna različica sta tako enako dolgi, 4.830 mm, enaka pa ostaja tudi medosna razdalja, in sicer 2.737 mm.

Aerodinamična učinkovitost, ki je bila izpopolnjena z več kot 650 urami v vetrovniku, se odraža na porabi goriva, emisijah CO2 in dinamiki vožnje Insignie. Rezultat: Najmanjši koeficient zračnega upora v svojem razredu – 0,27.

Od vsega začetka sta na voljo tako štirivratna kot petvratna različica, kar je še posebej pomembno na trgih, kot sta britanski in francoski, kjer limuzine s petimi vrati običajno zavzemajo visok tržni delež med vozili srednje velikosti. Nasprotno pa imajo nemški in španski kupci večinoma raje štirivratne limuzine. Cene za Veliko Britanijo, Irsko, Nemčijo, Avstrijo in Švico bodo objavljene 22. julija v Londonu. Avtomobili bodo pri nemških zastopnikih na voljo do konca letošnjega leta, na ostalih trgih pa v prvem četrtletju prihodnjega leta. Opel pričakuje, da se bosta obe različici približno enako dobro prodajali. 

Od samega začetka bo Insignia na voljo s široko paleto motorjev. Slednjih bo namreč sedem; vsi izpolnjujejo standarde Euro 5 za emisije in imajo 6-stopenjski menjalnik. Štirje bencinski motorji obsegajo različice od štirivaljnega motorja s 115 KM do V6 motorja z 260 KM. Trije novi dizelski motorji z neposrednim vbrizgavanjem, razviti ekskluzivno za Insignio, imajo prostornino 2,0 l in izhodno moč od 110 do 160 KM.

Novo oblikovano podvozje je mogoče nadgraditi z inovativnim integriranim mehatronskim sistemom FlexRide kot tudi z izpopolnjenim sistemom Adaptive 4×4. Kot blisk hitra razporeditev navora na štiri kolesa zagotavlja vrhunsko stabilnost in oprijem, obenem pa tudi boljše dinamično upravljanje.


Sorodne vsebine