Napad v razredu limuzin

Aktualno, Novosti

Uvoznik je še pred koncem letošnjega leta predstavil novega audija A4, ki se oblikovno seveda povsem zgleduje po luksuznem kupeju A5. V pričetku prodaje bo na voljo v petih različnih motornih izvedbah. Do konca leta…

Uvoznik je še pred koncem letošnjega leta predstavil novega audija A4, ki se oblikovno seveda povsem zgleduje po luksuznem kupeju A5. V pričetku prodaje bo na voljo v petih različnih motornih izvedbah. Do konca leta želijo prodati od 60 do 70 vozil, medtem ko v polnem leto 2008 približno 1000, kar naj bi znašalo polovico prodanih vseh Audijevih vozil na slovenskem trgu.

Trenutno sta od bencinskih motorjev dobavljiva 1,8 TSI z 88 kilovati oziroma 160 konjskimi močmi ter močnejši 3,2 litrski FSI motor, ki je opremljen s štirikolesnim pogonskim sistemom quattro. Od dizlašev se ponudba prične z 2,0 litrskim TDI motorjem, ki razvije 103 kilovate oziroma 143 konjskih moči. Kasneje se mu bo pridružil še močnejši motor iste prostornine s 170 vranci pod motornim pokrovom. Sledita še dva močnejša dizelska motorja in sicer 2,7 ter 3,0 litrski TDI, ki je dobavljiv le skupaj s quattro pogonom in šest stopenjskim ročnim menjalnikom. Vsi dizli imajo že serijsko vgrajeni filter za trde delce.

Izmed serijske opreme velja omeniti avtomatsko klimatsko napravo, električni kontaktni ključ s pomnilnikom, zračni varnostni blazini prilagojeni glede na postavitev sedežev, ipd. Kot novost je Audi prvi, ki uvaja na slovenskem trgu 4 letno jamstvo. V sled tega so se rahlo dvignile tudi cene, ki se sedaj pričnejo z osnovno opremo pri 1,8 litrskem TFSI motorju (160KM) z 29.600 evri in naprej. Medtem, ko bo potrebno odšteti za najdražjega audija z bencinskim 3,2 litrskim FSI motorjem kar 45.405 evrov. Vsi ostali so razvrščeni nekje vmes.

>Uradna spletna stran uvoznika


Sorodne vsebine