Buzet in Gorjanci

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Voznika avto kluba Lamko, Marjan Smrdelj in Andrej Skrbinšek , sta nastopila še na zadnjima dvema pomembnejšima gorsko-hitrostnima dirkama v našem delu Evrope. Domov sta se vrnila z odličnimi rezultati. Gorsko-hitrostna dirka v hrvaškem Buzetu…

Voznika avto kluba Lamko, Marjan Smrdelj in Andrej Skrbinšek, sta nastopila še na zadnjima dvema pomembnejšima gorsko-hitrostnima dirkama v našem delu Evrope. Domov sta se vrnila z odličnimi rezultati.

Gorsko-hitrostna dirka v hrvaškem Buzetu se je odvijala 16. septembra na pet-kilometrskem cestnem odseku, ki je privabil na štartno vrsto kar 159 tekmovalcev. Marjan Smrdelj je s formulo F3000 v generalni razvrstitvi mednarodne konkurence zasedel 13. mesto, medtem ko Andrej Skrbinšek s peugeotom 206 solidno 29. mesto.

Dirka je štela tudi za domače državno prvenstvo RS, kjer je v diviziji 6 Marjan zasedel drugo mesto, medtem ko Andrej v skupni razvrstitvi DP tudi odlično drugo mesto.

Zadnja dirka državnega prvenstva se je odvijala na Gorjancih. Izredno hitra in zahtevna proga je zahtevala precejšen davek med sicer maloštevilnimi vozniki. Kljub temu, sta se Lamkova voznika odlično odrezala. Marjan je ponovil uspeh drugega mesta iz Buzeta v diviziji 6, medtem ko se je Andrej Skrbinšek v svoji konkurenci uvrstil na tretje mesto.

S polivanjem sladkega šampanjca se je zaključila letošnja sezona GHD. Lepšega konca si oba voznika ne bi mogla predstavljati.

Več na avtoklub-lamko.si