Z dvema zmagama domov

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na letališču v Peštaniju je ta konec tedna potekala VN Slovaške, ki se jo je v okviru FIA Centralno evropske cone, zelo uspešno udeležil Aleš Bužga z vozilom renault megane. Aleš je kljub velikim težavam…

Na letališču v Peštaniju je ta konec tedna potekala VN Slovaške, ki se jo je v okviru FIA Centralno evropske cone, zelo uspešno udeležil Aleš Bužga z vozilom renault megane. Aleš je kljub velikim težavam s svojim avtomobilom zmagal na sobotni in nedeljski dirki in tako v skupnem seštevku prevzel vodstvo v razredu A-2000 (FIA – CEZ), zato se mu obeta ponovitev lanskega naslova evropskega prvaka!

Meganu je že v petek na neuradnem treningu zatajil menjalnik (ročica je ostala v peti prestavi), ki sta ga nato z mehanikom uspela popraviti do sobotnega uradnega treninga, ko je zopet pokazal zobe (menjalnik je ponovno ostal v isti prestavi). Sledila je mrzlična akcija v hitrostnem popravljanju, da je bil dirkalnik pripravljen do dirke, ki se je pričela ob 14 uri. Dirka je bila zelo atraktivna, z veliko razbitimi avtomobili in olja na stezi. Organizator je poskrbel tudi za podirkaško razpoloženje s koncertom njihove priljubljene skupine Desmod. Žal Aleš Bužga ni imel prav  veliko prostega časa, saj se je moral s svojo spremljevalno ekipo boriti proti uporni tehniki megana. V noči iz sobote na nedeljo sta Aleš in Primož zamenjala menjalnik, ker na vgrajenem nista uspela popolnoma odpraviti napake, ki se je ponavljala. Po zahtevnem posegu je nedeljska dirka minila brez zapletov na avtomobilu. Za razburljiv potek pa je poskrbel slovaški voznik, ki je hudo poškodovan ostal ob progi s popolnoma uničeno škodo fabio. Organizator je na progo takoj poslal varnostni avto in nato predčasno zaključil dirko, da so lahko ustrezno poskrbeli za hudo poškodovanega.

Aleš pa se domov vrača z dvema novima zmagama v razredu A-2000 v prvenstvu srednje-evropske cone.  Naslednja preizkušnja ga čaka na hrvaškem Grobniku, kjer se bo boril tudi za točke Slovenskega prvenstva turnih avtomobilov.

Več na buzga-motorsport.com


Sorodne vsebine