Samo: Lahko bi bilo boljše, lahko slabše

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V hitrem tempu je minil drugi dirkaški konec tedna odprtega krožno-hitrostnega državnega prvenstva SPTA na dolenjskem dirkališču Mobikrog pri Cerkljah ob Krki. Samo z ekipo se je udeležil še dirke, ki je štela za točkovanje…

V hitrem tempu je minil drugi dirkaški konec tedna odprtega krožno-hitrostnega državnega prvenstva SPTA na dolenjskem dirkališču Mobikrog pri Cerkljah ob Krki. Samo z ekipo se je udeležil še dirke, ki je štela za točkovanje srednje-evropske cone. Domov z novimi pokali.

Največja noviteta Samovega BMW-ja 320i e36 so zagotovo nove barve. Dirkalnik je sedaj v osnovi bel z atraktivnimi rdečimi in modrimi črtami vzdolž avtomobila. Zaradi pomanjkanja časa pa bo BMW v povsem novi podobi zasijal na julijskem obračunu prav tako na Mobikrogu.

Samo je uradni trening zaključil z obetavnim petim najboljšim časom. Predenj so se ponovno uvrstili le močnejši dirkalniki. Ponovno se je soočal z manjšimi tehničnimi težavami, omeniti velja predvsem težave z nosilci motorja, ki so povzročili nemalo skrbi mehanikom v boksih.

Prva dirka je bila polna prehitevanj. Samo pa je uspel obdržati peto mesto v skupni razvrstitvi. Po dirki je bil zaradi tehničnih težav rahlo razočaran: »Prva dirka na domačih tleh v tej sezoni je bila vroča, tako v kabini kot zunaj nje. S svojo vožnjo sem zadovoljen, saj sem od rahlo ponesrečenega štarta naprej avtomobil priganjal na vso moč. Obetal se je tudi odličen rezultat, blizu ali celo stopničke v generalni razvrstitvi. Potem pa sem se zavrtel v »podkvi«. Na zaviranju pred tem zavojem mi je počil samo en dan star nosilec motorja, le ta je zanihal in ob vsem pojemku je prestavna ročica zlezla iz tretje v nevtrano prestavol… kar je sledilo je pomenilo izgubo dveh mest!«

Drugo dirko je zaznamoval nepopustljiv boj med Samom in Dejanom Grabnerjem, ki tekmuje tudi z BMW-jem, a močnejšega razreda. Med zagretim bojem sta s steze spravila še Samovega moštvenega kolega Janeza Škulja v seicentu. »To je bila pa dirka za gledalce,« je takoj po dirki komentiral Samo: »Štart mi spet ni najbolje uspel, vendar sem že kaj kmalu nadoknadil izgubljeno. Prehitevanje alfe po zunanji strani ovinka in to celo po travi je mojim tekmecem malo zbilo moralo. Nato pa sem se podal v lov za pokalnim cliom. Stopničke so mi spet ušle, saj sta 14 krogov pred koncem sodelovanje odpovedali kar dve vžigalni tuljavi. Grabner je izkoristil moje teževe in me dohitel, nato pa se je bil hud boj, tudi z nekaj dotiki. Moštvenega kolega v malem seicentu pa sva dohitela ravno v zavoju po štartno-ciljni ravnini. Za tri avtomobile v dirkalnem tempu pa na Janezovo žalost ni bilo prostora.« Dirko pa je Samo ponovno končal na petem mestu.

Dirko za srednje-evropsko cono je Samo pričel z devetega mesta in po sicer umirjeni dirki v svojem razredu A do 2.000 kubičnih centimetrov zasedel drugo mesto. Prvega pokala z novim avtomobilom so bili v ekipi vsi veseli, še posebej Samo: »Prvi pokal za kombinacijo BMW – Samo. Uvrstitve sem zelo vesel. Hvala ekipi, ki je avtomobil spravila v normalno delovanje motorja v pičlih 10 minutah, saj je bilo časa med dirko za SPTA in CEZ bore malo.«

Prvič pa je neimenovana skrivnostna žirija iz Samove ekipe celoten konec tedna izbirala ‘zajklo boxov’ in izbrala simpatično Damjano Curin, ki je pomagala v gostinstvu. Samo ji je izročil lento. V ekipi zagotavljajo, da bo to postala tradicija, ki potrebuje še malo izboljšav pri sami koordinaciji in zahtevanih merilih za izbor. V prihodnje tudi z bogatimi nagradami. Da pa le ne bi bil naval na to tekmovanje prevelik se nanj ni možno prijaviti. Žirija sama izbere, katero dekle je primerno.

Naslednja preizkušnja prvenstva SPTA bo na vrsti ponovno na dirkališču Mobikrog in sicer med vročimi poletnimi počitnicami 21. – 22. julija 2007. Se vidimo!

Več na samo-racing.com


Sorodne vsebine