Svež veter

Aktualno, Novosti

V prodajo prihaja nova škoda fabia. Skoraj sramežljivo, bi lahko rekli, saj na trg ne prihaja z velikim medijskim pompom, ki bi ga pričakovali pri tako vzpenjajoči se znamki. Zunanje mere je fabia ohranila enake kot predhodnica….

V prodajo prihaja nova škoda fabia. Skoraj sramežljivo, bi lahko rekli, saj na trg ne prihaja z velikim medijskim pompom, ki bi ga pričakovali pri tako vzpenjajoči se znamki.

Zunanje mere je fabia ohranila enake kot predhodnica. V notranjosti pa je seveda vse nemško urejeno. Vsako stikalo je na posebej natačno izbranem mestu. Zopet moti, kot tudi v predhodnici in ostalih manjših VW modelih, da je prestavna ročica zelo kratka. Resda so zato hodi med prestavami krajši, a vseeno pride vedno roka v nekoliko neudoben položaj med prestavljanjem v tretjo ali v peto prestavo. Pustimo to, to so le prvi vtisi.

Nove tehnike v fabio niso vstavljali. Možnosti pogonskih agregatov so nasljednje: štiri bencinski in trije dizelski motorji. Dva bencinska trivaljnika s 44 (60 KM) in 51 kilovati (70 KM) ter 1,4 litrski s 63 kilovati (85 KM) ter največji bencinski 1,6 litrski s 77 kilovati moči (105 KM), ki je na voljo tudi v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom tiptronic. Dizelska ponudba se prične z dvema trivaljnima motorjema prostornine 1,4 litra, močna sta različno, ali 70, ali 80 KM. Vrh dizelske ponudbe je že znani 1,9 TDI pogonski agregat s 105 konji. Menjalniki so vselej ročni 5-stopenjski, razen pri že prej omenjenem najmočnejšem bencinskem motorju.

Paketi opreme so štirje; classic, ambiente, elegance in sport. Od tega bo odvisna tudi cena. Po roomsterju prihaja že drugi zelo sveži in simpatični model iz češke tovarne, kar je vsekakor pohvale vredno.


Sorodne vsebine