Vonča novinec pri seicentih

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Te dni je dolenjsko dirkališče Mobikrog obiskal mladi in perspektivni dirkač Iztok Vonča , ki se hkrati še redno udeležuje dirk za državno prvenstvo v kartingu. V letošnji, njegovi premierni, sezoni SPTA bo nastopal s pokalnim…

Te dni je dolenjsko dirkališče Mobikrog obiskal mladi in perspektivni dirkač Iztok Vonča, ki se hkrati še redno udeležuje dirk za državno prvenstvo v kartingu. V letošnji, njegovi premierni, sezoni SPTA bo nastopal s pokalnim fiatom seicentom. Rokavica je vržena Luki Kropivšku in ostalim v razredu 1!

Trening je poleg očeta budno spremljal tudi Janez Milavec – Buli, ki je del ekipe avto kluba Lamko pri tečaju spoznavanja dirkanja. Njegovi strokovni nasveti bodo vsekakor v veliko pomoč mlademu vozniku.

Iztok je današnji dan komentiral: “Zaradi dirkanja v DP v kartingu, ki je potekalo v petek in soboto v Portorožu, se nisem mogel udeležiti sobotnega treninga na Mobikrogu. Dne 11. aprila 2007 sem se prvič spoznal s seicentom in odpeljal 34 krogov pod strokovnim vodstvom g. Milavca. Trening je potekal po načrtih, tako, da sem se spoznal s progo in seicentom. Z nastavitvijo dirkalnika sem zelo zadovoljen in se zahvaljujem g. Božiču in njegovi ekipi za pripravo seicenta. Moj najboljši krog je bil 1:15:620, vendar mislim, da bi se z nekaj treninga lahko peljalo še hitreje. Dirko v Melku komaj čakam!

Več na spta.info