Nina že pod vrhom

Avtomobilizem, Šport

V torek so člani Hit Racing Teama in voznica Nina Jerančič v avtomobilskem salonu AC-Maranello predstavili nov dirkalnik Ferrari 430 Challenge ter cilje v letošnji sezoni tekmovanja Ferrari Challenge pokal Shell. Že ta vikend pa…

V torek so člani Hit Racing Teama in voznica Nina Jerančič v avtomobilskem salonu AC-Maranello predstavili nov dirkalnik Ferrari 430 Challenge ter cilje v letošnji sezoni tekmovanja Ferrari Challenge pokal Shell. Že ta vikend pa si je Nina v Monzi privozila odlično četrto in osmo mesto.

Tekmovalni konec tedna je potekal v večinoma deževnem vremenu na sloviti italijanski stezi v Monzi. Na prvi dirki je Nina s povsem novim dirkalnikom štartala iz 14. štartnega mesta in osvojila sprva peto mesto, vendar se je povzpela za mesto višje po diskvalifikaciji enega izmed voznikov pred njo.

Drugo štiridesetminutno dirko je pričela s 13. mesta ter z gumami za suho stezo, medtem ko je večina bila na pnevmatikah za dež. Šele po nekaj krogih, ko se je steza začela sušiti se je njena odločitev izkazala za pravilno. Do konca dirke je uspela priti do osmega mesta. Eno mesto je izgubila zaradi nastavitev podvozja avtomobila, ki je bil pripravljen za mokro stezo, medtem ko je ob koncu dirke bila proga že skoraj popolnoma suha.

Z dvema dobrima rezultatoma si je prislužila 28 točk v pokalu, kar je dobra popotnica za nadaljni potek sezone. Po njenih besedah pa lahko potegne iz avtomobila še precej več. Naslednja preizkušnja čaka njo in spremljevalno ekipo 21. in 22. aprila v Misanu.


Sorodne vsebine