Robida že nestrpen

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Zdene Robida se bo prav zagotovo, tako kot lani, tudi letos boril v samem vrhu prvenstva SPTA. V letošnjem letu je že nekajkrat obiskal dolenjsko dirkališče Mobikrog, kjer pridno preizkuša novi pogonski agregat. Nasmešek ima…

Zdene Robida se bo prav zagotovo, tako kot lani, tudi letos boril v samem vrhu prvenstva SPTA. V letošnjem letu je že nekajkrat obiskal dolenjsko dirkališče Mobikrog, kjer pridno preizkuša novi pogonski agregat. Nasmešek ima čedalje širši in že komaj čaka na prvo dirko.

V sredo mu je strokovnjak iz hrvaškega ‘TH Performance’ odprl turbino na 1,8 bara, kar poskrbi za več kot dovolj moči za kratko – le kilometer dolgo – progo v Melku, kjer bo na sporedu prva dirka sezone v soboto 14. aprila.

Testiranje pa le ni šlo tako po maslu, kot je slišati. Sprva se mu ni hotel zagnati motor, saj so svečke dobesedno plavale v vodi. Razlog je bil v temeljitem čiščenju avtomobila dan poprej, ko so po nepazljivosti beetla le malce preveč namakali v vodi. Po čiščenju vode iz kanalov ter menjavi vseh svečk in kablov je avtomobil začel delati brezhibno. Neuradni doseženi čas beetla z novim 1,8 litrskim turbo motorjem na Mobikrogu pa sedaj znaša minuto in dobrih pet sekund!

Naslednji obisk Mobikroga Zdene načrtuje 7. aprila, ko bodo na sporedu treningi za vse voznike državnega krožnega prvenstva.

Več na spta.info