Groenholm vodi v Wallesu

Avtomobilizem, Šport, WRC

Finec Marcus Groenholm (Ford) vodi po prvi etapi relija Wales v Veliki Britaniji. Na zadnjem letošnjem reliju svetovnega prvenstva ima Finec po prvih šestih hitrostnih preizkušnjah 26 sekund naskoka pred Norvežanom Pettrom Solbergom (Subaru), tretji…

Finec Marcus Groenholm (Ford) vodi po prvi etapi relija Wales v Veliki Britaniji. Na zadnjem letošnjem reliju svetovnega prvenstva ima Finec po prvih šestih hitrostnih preizkušnjah 26 sekund naskoka pred Norvežanom Pettrom Solbergom (Subaru), tretji pa je Avstrijec Manfred Stohl (Peugeot).

Zadnji reli sezone, tradicionalna in naporna preizkušnja po valižanskih cestah, tokrat ne odloča več o nobenem naslovu. Francoz Sebastien Loeb (Citroen), ki zaradi poškodbe ne tekmuje že od relija po Cipru in ga ni niti na zadnji preizkušnji sezone, je že pred dvema dirkama osvojil svoj tretji zaporedni naslov prvaka, Groenholm pa ima zagotovljen naslov podprvaka. V konstruktorski konkurenci pa sta na predzadnjem reliju na Novi Zelandiji Fordova voznika, Groenholm in Mikko Hirvonen, svoji ekipi privozila prvi naslov po 27 letih.

“Tu gre le za zmago, saj je prvenstvo že odločeno. Zato bom vozil na vso moč,” je odločen Groenholm, ki je v karieri dobil že 24 relijev za SP. Manj sreče je imel njegov moštveni kolega Hirvonen, ki je sredi prve etape zadel skalo in močno poškodoval svoj dirkalnik ter mesto prvega zasledovalca Groenholma prepustil lanskemu zmagovalcu Walesa Solbergu.

Izidi, 1. etapa (6 HP):
1. Marcus Groenholm/Timo Rautiainen (Fin/Ford Focus WRC) 1:14:51,9
2. Petter Solberg/Philip Mills (Nor/VBr/Subaru Impreza WRC) 1:15:17,7
3. Manfred Stohl/Ilka Minor (Avt/Peugeot 307 WRC) 1:15:40,0
4. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Subaru Impreza WRX) 1:16:46,3
5. Daniel Sordo/Marc Marti (Špa/Citroen Xsara WRC) 1:17:02,9
6. Xavier Pons/Carlo del Barrio (Špa/Citroen Xsara WRC) 1:17:03,8
7. Chris Atkinson/Glenn MacNeall (Avs/Subaru Impreza WRC) 1:17:38,1
8. Mark Higgens/Rory Kennedy (VBr/Irs/Ford Focus WRC) 1:17:44,6

Več na delo.si