Iz Bratislave

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V soboto so bile na glamurozen način v glavnem mestu Slovaške v Bratislavi podeljene zaslužene plakete najuspešnejšim voznikom in voznicam v srednji-evropski coni. Podelili so jih visoki predstavniki FIA-e ter nacionalnih zvez za avto in šport. Slovenci…

V soboto so bile na glamurozen način v glavnem mestu Slovaške v Bratislavi podeljene zaslužene plakete najuspešnejšim voznikom in voznicam v srednji-evropski coni. Podelili so jih visoki predstavniki FIA-e ter nacionalnih zvez za avto in šport. Slovenci smo domov odnesli 5 visokih priznanj, med njimi kar dve za krožne dirke CEZ, ki so potekale delno tudi v sklopu tekmovalnih vikendov SPTA.

V krožnih dirkah smo prejeli, kar dve priznanji za prvo mesto. Prvo je prejela Špela Fabijan, ki je v skupini N v skupnem točkovanju z Renaultom Cliom RS premagala drugouvrščenega Martina Jakubowicsa ter Laszla Hernadija. Mladi Avstrijec, ki bo drugo leto postal očka, je sicer postal prvak v našem odprtem državnem prvenstvu, medtem ko je prav tako Hernadi obiskal nekaj naših dirk. V skupini A pa je prvo mesto osvojil Aleš Bužga z Renault Meganom, ki je tudi nesporni zmagovalec divizije II. državnega prvenstva.

Slovenski udeleženci ceremonije pa so prevzeli še priznanji Aleša Preka za prvo mesto v gorskih dirkah skupine N ter drugo mesto relista Kaučiča in sovoznika Zorenča prav tako skupine N. Posebno priznanje pa je dobil tudi Dare Dubarič za uspešno sodelovanje s FIA-o ter organizatorjem srednje-evropske cone.

Kljub solidno speljani prireditvi pa je vse slovenske udeležence zmotil logotip AMZS na predstavitvi namesto pravilnega AŠ2005.

Več na avtoklub-lamko.si