Hamilton prvi temnopolti voznik formule 1

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Britanec Lewis Hamilton bo v prihodnji sezoni formule 1 ob Fernandu Alonsu drugi voznik McLarna, je danes objavilo angleško moštvo. Enaindvajsetletni Hamilton bo prvi temnopolti voznik v zgodovini tega športa. Tudi dvakratni svetovni prvak Alonso…

Britanec Lewis Hamilton bo v prihodnji sezoni formule 1 ob Fernandu Alonsu drugi voznik McLarna, je danes objavilo angleško moštvo. Enaindvajsetletni Hamilton bo prvi temnopolti voznik v zgodovini tega športa. Tudi dvakratni svetovni prvak Alonso bo v sezoni 2007 novinec v moštvu McLarna, kamor je prestopil iz Renaulta.

“Uresničile so se mi sanje. Dirkanje za McLaren je bilo zame največji cilj že, ko sem bil majhen deček in ta novica je izvrsten konec odlične sezone,” je dejal Hamilton, ki je v pretekli sezoni prepričljivo zmagal v seriji GP2, ki poteka v okviru formule 1. Britanec z afro-karibskimi koreninami se je leta 1998 pridružil McLarnovemu programu za mlade, tako da podpis pogodbe ni presenetljiv.

“Zavedam se, da je to velik izziv. Vem, da bom deležen velike pozornosti, toda v moštvu so mi rekli, naj se sprostim,” je še dejal novi ljubljenec britanskega tiska, ki bo naslednji teden začel s testiranji v Barceloni.

Več na delo.si