Precejšnje zanimanje za pokal

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V sredo, 8. novembra 2006 je bil v lokalu TUT EN KAMEN (Celovška cesta 172) sklican sestanek na temo o morebitni izvedbi pokala Renault Clio RS v krožno-hitrostnih dirkah v prihodnji sezoni. Sestanek je bil…

V sredo, 8. novembra 2006 je bil v lokalu TUT EN KAMEN (Celovška cesta 172) sklican sestanek na temo o morebitni izvedbi pokala Renault Clio RS v krožno-hitrostnih dirkah v prihodnji sezoni. Sestanek je bil množično zastopan, od tega se ga je udeležilo precejšne število zainterisiranih voznikov – več kot 13 jih je bilo prisotnih. Oblikoval se je naslednji odbor; Dare Dubarič, Roman Jeriha, Mark Selan in Miro Prolić. Slednji se je odlično izkazal v vodenju ekipe AMD SA-Imosa v letošnjem prvenstvu SPTA. Odbor se je sestal takoj naslednji dan in naznanil, da bo do naslednjega torka (14.11.2006) javnosti predstavil celoten projekt, ki bo vseboval od vseh možnosti iskanja morebitnih pokroviteljev do VIP šotorov namenjenih le za pokal.

Ob pričetku sestanka je Dare Dubarič preletel vse možnosti glede pokalnih Renaultov Cliov RS, ki se prodajajo v Nemčiji, Švici, Franciji, Belgiji, Nizozemski, Angliji ter še kje. Poudaril je, da je potrebno za izvedbo pokala potrebnih deset ali več omenjenih avtomobilov. V kolikor pa se ne bi do prihodnjega leta zbralo zadostno število Cliov pa bi z njimi vseeno lahko tekmovali v novi diviziji II.(letos je bila to divizija III.), kjer bi bili konkurenčni vsem letošnjim avtomobilom v prvenstvu SPTA. Pod divizijo II. pa bi se odprl novi razred namenjen le tem pokalnim Cliotom. V primeru pokala bi na domačih tleh lahko vozili s Clioti svojo dirko, medtem ko bi morali v Melku, Grobniku in Salzburgringu najverjetneje štartati skupaj z ostalimi iz prvenstva SPTA, saj si ne bi morali privoščiti posebej dirke za deset avtomobilov ali kakšnega več.

Problem bi morebiti lahko nastal tudi pri tehničnem pravilniku, saj naj bi bili pokalni Clioti izdelani v treh različicah oziroma naj bi se razlikovali starejši in mlajši avtomobili. Večina se je zato strinjala, da bi se avtomobili pred sezono pripeljali na skupno tehtanje in merjenje moči, kjer bi se določila končna teža in število konjskih moči Cliov. Zaplombirali pa bi tudi motor, nakar bi moral biti ob popravilu slednjega vedno prisoten tehnični komisar.

Govora je bilo še o generalnem pokrovitelju, uporabi določenih pnevmatik, stroških vzdrževanja in seveda nakupu avtomobilov. Prostovoljno so se Roman Jeriha, Mark Selan in Miro Prolić skupaj z Daretom Dubaričem javili, da bodo pripravili, kako bi pokal dejansko izgledal. Že naslednji dan so se sestali in napovedali, da bodo projekt predstavili do torka, 14. novembra. Idej in zamisli je bilo na sestanku izrečenih več kot dovolj, sedaj je potrebno le še stvari udejaniti.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine