Drugo leto s clioti?

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Kot smo že pisali, se je z zadnjo dirko SPTA v Salzburgringu končala tudi sezona švicarskega pokala Renault Clio Cup, ki se prihodnje leto ne bo več organiziralo. Vozniki državnega prvenstva so pokazali interes za…

Kot smo že pisali, se je z zadnjo dirko SPTA v Salzburgringu končala tudi sezona švicarskega pokala Renault Clio Cup, ki se prihodnje leto ne bo več organiziralo. Vozniki državnega prvenstva so pokazali interes za cliote, zato se je AK Lamko angaržiral in zbral večino ponudb moštev, ki prodajajo omenjene dirkalnike.

Cene cliov se gibljejo od 10.000 do 20.000 evrov. Slednja je odvisna od starosti in ohranjenosti dirkalnikov. Nekateri so voženi le zadnje tri dirke ali le eno sezono, medtem ko so drugi zdržali več sezon zapored.

Poganja jih 2,0 litrski renaultov motor, sicer modificiran iz modela Clio RS. Opremljeni so s sekvenčnim menjalnikom in odlično nastavljenim podvozjem. Časi na avstrijskem Salzburgringu se lahko primerjajo z Robidinimi (VW Beetle) in Jagarinčevimi (Seat Leon Supercopa).

V kolikor bi se pokazalo večje število interisentov za nakup, se bi v krožnohitrostnem prvenstvu SPTA odprl novi razred, kjer bi se za točke bili vozniki pokalnih cliov.


Sorodne vsebine