Dekleva z negotovostjo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Gorsko-hitrostno državno prvenstvo, predvsem zadnji del, je bilo deležno precej sprememb. Naknadno sta bili namreč v koledar vključeni dirki v Trbovljah ter v Lučinah, kjer je letos že potekala uvodna dirka DP. Trboveljska proga bo…

Gorsko-hitrostno državno prvenstvo, predvsem zadnji del, je bilo deležno precej sprememb. Naknadno sta bili namreč v koledar vključeni dirki v Trbovljah ter v Lučinah, kjer je letos že potekala uvodna dirka DP. Trboveljska proga bo gorsko-hitrostne dirkače gostila prvič. Gre za najbolj specifično in nenavadno progo v prvenstvu. Dolga je le 2,7 kilometra, še veliko večja neznanka pa je kar 10 ostrih, 180-stopinjskih zavojev. Pot na novo prizorišče prvenstva bo tako zelo negotovo. Ekipa Team Dekleva DeWalt bo v Trbovljah s svojim glavnim adutom Igorjem Deklevo (Alfa 156 ST) branila lepih 30 točk prednosti v državnem prvenstvu. Letos sta bila kandidata za zmago na posameznih dirkah le Dekleva in Enes Draganovič, v Trbovljah pa bo v boj za vrh morda posegel še kateri izmed preostalih dirkačev. Dirkači bodo na tekmovalno progo prvič zapeljali to soboto, ko bosta potekala prva dva uradna treninga (13.30, 16.30), tretji bo nato izpeljan v nedeljo zjutraj (8.30), od 12.30 naprej pa bodo popoldan potekale še tri tekmovalne vožnje.

»Moram priznati, da se v Trbovlje odpravljam precej slabe volje. Druga polovica državnega prvenstva mi ni všeč, saj bomo še enkrat videli dirko v Lučinah, proga v Trbovljah pa po mojem mnenju ni primerna za gorsko-hitrostno dirko. Zaskrbljen sem predvsem nad ostrimi 180-stopinjskimi zavoji, še posebej bo kritičen zadnji med njimi, skozi katere je z dirkalnikom ST zelo težko zapeljati. Ti avtomobili imajo namreč zelo velik obračalni krog. Vseeno pa sem prepričan, da bo naš tehnični vodja Ivo Arčon našel ustrezno rešitev pri nastavitvah dirkalnika. S tem zaupanjem bom v Trbovlje vseeno odšel optimistično razpoložen, rad bi ponovno stopil na najvišjo stopničko, a tokrat je krog favoritov precej širši.« je izjavil pred dirko mladi Unčan.

Več na elektrodekleva.si


Sorodne vsebine