Nove jeklene žrtve

Aktualno

Niti ni pomembno kje, vendar je pomembno za javnost, da jo obvestimo da je prišlo do nekaj resnih trkov. Na srečo so se končali le z zvito pločevino, jeznimi lutkami in končnim izidom dvakrat po…

Niti ni pomembno kje, vendar je pomembno za javnost, da jo obvestimo da je prišlo do nekaj resnih trkov. Na srečo so se končali le z zvito pločevino, jeznimi lutkami in končnim izidom dvakrat po pet zvezdic za vozili Opel Corsa ter Ford S-max.

Nova mala Corsa z atraktivnim dizajnom ne bi bila popolna, če ne bi osvojila na tem prestižnem testiranju NCAP vseh pet točk. Sicer sedaj že skoraj praktično vsak drugi avtomobil na testiranjih pridobi pet zvezdic… bodo očitno morali zvišati kriterije. Za razliko od večine ostalih avtomobilov se je Corsa dobro odrezala tudi pri varovanju pešcev, saj je dosegla tri zvezdice (53%), kar je zavidljiv dosežek.

Ford S-max se je pri varovanju peščev izkazal povprečno, skoraj podpovprečno… vendar tudi konkurenca ni veliko boljša. Je pa dosegel pet zvezdic skupno in štiri pri varnosti otrok. Posledično je postavil z odlično oceno nove mejnike v segmentu velikih enoprostorcev. Glede na to, da se za takšno vozilo odločajo predvsem velike družine, mu gre takšna ocena zelo v prid.


Sorodne vsebine