Pričetek prodaje

Aktualno, Novosti

Tudi v naše konce je zapeljala nova Chevrolet Epica, ameriško-korejska limuzina večjih dimenzij. V punudbi je z dvema dobro uglašenima šestvaljnima (!) motorjema ter dvema nivojema opreme. Pri nas na voljo od dobrih 4,6 milijonov…

Tudi v naše konce je zapeljala nova Chevrolet Epica, ameriško-korejska limuzina večjih dimenzij. V punudbi je z dvema dobro uglašenima šestvaljnima (!) motorjema ter dvema nivojema opreme. Pri nas na voljo od dobrih 4,6 milijonov tolarjev (19.500 EUR) dalje.

Osnovna varianta z nivojem opreme LS vsebuje štiri varnostne blazine, ABS, ročno klimatsko napravo, servo volan, po višini nastavljiv voznikov sedež z ledveno oporo, električni pomik prednjih in zadnjih oken, električno nastavljivi zunanji ogledali, daljinsko centralno zaklepanje s protivlomnim alarmom, radio s CD-jem in predvajalnikom MP3 ter upravljanjem na volanu, termično izolirana stekla in lita platišča 6.0J X 16 s pnevmatikami 205/60 R16.

Bolje opremljena Epica z opremo LT dodatno vključuje še avtomatsko klimatsko napravo, usnjeno oblazinjenje, električno nastavitev voznikovega sedeža v osmih smereh, ledveno oporo sovoznikovega sedeža, gretje prednjih sedežev, progresivni servo volan, po višini in globini nastavljiv volan, tempomat, senzor za dež, sistem za nadzor zdrsa pogonskih koles in pomoč pri parkiranju zadaj. Kolesa Epice LT krasijo 17 palčna petkraka platišča iz lahke litine s pnevmatikami 215/50 R17. Cena najdražje Epice z 2,5-litrskim motorjem, LT opremo in avtomatskim menjalnikom znaša 5.837.630 SIT (24.360 EUR), s kovinsko barvo pa 5.928.694 SIT (24.740 EUR).

Toliko o opremi, vredna omembe pa sta vsekakor dva bencinska motorja vsak s po šestmi valji. Prvi je prostornine dveh litrov in iz sebe iztisne 103 kilovate (141 KM). Močnejši in večji izmed obeh pa je 2,5 litrski šestvaljink s 115 kilovati (156 KM). Oba motorja pa nista oblike V, temveč imasta vrstno postavitev valjev, kar omogoča mirnejši in kultiviran tek. Manjši motor je serijsko opremljen s petstopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je večji motor že opremljen s samodejnim menjalnikom.

POVEZAVA na Chevrolet Epica – predstavitev