Nimč prehiter za vse

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V prvenstvu centralno evropske cone je na dolenjskem dirkališču še enkrat dokazal svoj primat Čeh Vaclav Nimč s svojim nepremagljivim Mercedesom CLK serije DTM. Že na dopoldanskem drugem delu kvalifikacij je popravil rekord proge na…

V prvenstvu centralno evropske cone je na dolenjskem dirkališču še enkrat dokazal svoj primat Čeh Vaclav Nimč s svojim nepremagljivim Mercedesom CLK serije DTM. Že na dopoldanskem drugem delu kvalifikacij je popravil rekord proge na 0:57.618 ter s prednostjo več kot štirih sekund pred Viliamom Liedlom (Audi TTR DTM) dokazal, da želi le zmago in nič drugega.

Vse se mu je tudi izšlo po načrtih, saj je štartal odlično ter v trinajstih krogih že prehitel vse za en krog. S težavo sta mu sledila le Viliam Liedl ter Dan Suchy (BMW M3 GTR), vendar sta že vnaprej vedela, da bi bila najvišja zmagovalna stopnička v igri le v primeru tehničnih težav Nimčevega dirkalnika. V tridesetih krogih, kolikor je bila dirka dolga je Nimč vse prehitel najmanj za dva kroga. Slovaka z istim priimkom Kiaba, Peter in Anton sta po odstopu Hannesa Jagarinca (vsi trije Seat Leon supercopa) zasedla četrto ter peto mesto. Avstrijec je odstopil zaradi nenadoma ugasnjenega motorja, ki pa je po zaključku dirke zopet brez težav zarohnel. Hannes Jagarinec je po dirki modroval, da je najverjetneje kakšna težava v dovodu goriva ali na elektroniki.

Martin Jakubowics bi zasedel odlično šesto mesto, vendar je bil po dirki diskvalificiran zaradi manjkajočega sovozniškega sedeža, ki mora biti v vseh avtomobilih skupine N. Tako se je mesto višje povzpel Drago Božič z Alfo Romeo 156 GTA. Aleš Bužga je ponovno pokazal Madžaru Laszlu Hernandiju (BMW M3), da moč motorja le ni tako pomemba, kot so pomembne vozniške izkušnje. Odlično pa se je na progi celoten vikend znašla Špela Fabijan, ki je v začetku dirke odločno prehitela mladoletnega Tomaša Liedla (Škoda Fabia 1,4) ter večnega kavalirja Marjana Nagodeta (VW Polo 1,4).

Na dirki smo najbolj pogrešali Zdenka Robido, kateremu se danes VW Beetle ni hotel zagnati. Najverjetneje gre za kakšno okvaro na elektroniki. Razočarani Robida je dirko spremljal iz boksov, svoje preostale gume pa je solidarno posodil konkurentu Hannesu Jagarincu, ki pa je žal tudi nekaj krogov pred ciljem odstopil.


Sorodne vsebine