Leti k' sneta sekira

Aktualno, Novosti

Pri angleškem Caterhamu so pokazali na ogled novi izdelek CSR260 Superlight oziroma slečeno varianto navadnega CSR260 s katerim sta se pred tednom dni po Silverstonu podila tudi Williamsova voznika Mark Webber in Alexander Wurz. Hm,…

Pri angleškem Caterhamu so pokazali na ogled novi izdelek CSR260 Superlight oziroma slečeno varianto navadnega CSR260 s katerim sta se pred tednom dni po Silverstonu podila tudi Williamsova voznika Mark Webber in Alexander Wurz. Hm, le zakaj jima niso zaupali nove angleške zvezde vredne dobrih trinajst milijonov tolarjev?

Slečena varianta CSR260 je lažja za petindvajset kilogramov. Med drugim so ji odstranili prednje steklo, kar bo povšeči samo pravim ljubiteljem vetra v laseh. Kratki šeststopenjski menjalnik poskrbi, da se vseh 192 kW ustrezno prenese na cesto. Najvišja hitrost 250 km/h in pospešek do stotke v 3,1 sekundah.

Takšna posodobitev bo fanatičnim angležem prišla še kako prav, ko bodo gnali Caterhama bo dirkališčih. Pred tem pa bodo morali zanj odšteti približno 37.995 funtov oziroma dobrih 13 milijonov tolarjev oziroma po evropsko 57.604 evrov. Srečno vožnjo.