V Cerkljah slavil Nimč

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Za zaključek vikenda na dolenjskem dirkališču Mobikrog je ostala dirka centralno evropske cone. Čeh Vaclav Nimč, ki se je tudi že prijavil za naslednjo dirko, ki bo na Mobikrogu sredi julija je ugnal vso konkurenco…

Za zaključek vikenda na dolenjskem dirkališču Mobikrog je ostala dirka centralno evropske cone. Čeh Vaclav Nimč, ki se je tudi že prijavil za naslednjo dirko, ki bo na Mobikrogu sredi julija je ugnal vso konkurenco za krog s svojim Mercedesom CLK DTM. Dirka je bila sicer zelo napeta, saj jo je prekinil dež in sledila je zmešnjava v boksih. Po ponovnem štartu je zopet posijalo sonce in dirkači z gladkimi gumami so bili v prednosti.

Tako kot v prvem je tudi v drugem štartu najbolje štartal Vaclav Nimč. Ostali so se s svojo usodo sprijaznili že pri kvalifikacijah, ko je Čeh nizal rekordne čase proge. Po hudem boju za drugo mesto med Danom Sucyem (BMW M3 GTR), Viliamom Liedlom (Audi TTR DTM) in Rudolfom Machanekom (Porsche 911 GT3 RSR) je prvi uspel z BMW-jem prelisičiti oba in si priskrbel drugo mesto. Tudi po zaslugi svoje napake je Viliam Liedl pristal na tretjem mestu, medtem ko je Rudolf Machanek imel bližnje srečanje z Zdenkom Mikulaškem (Škoda Octavia 1,8) ter z vidno ukvarjenim dirkalnikom pristal na osmem mestu.

Od naših voznikov se je najbolje odrezal Zdene Robida (VW Beetle), ki je pristal na petem mestu za svojim največjim tekmecem Hannesom Jagarincem. Aleš Bužga (Renault Megane) je vso dirko praktično križaril, saj se je svojih tekmecev hitro znebil ter na koncu osvojil sedmo mesto. Na dirki CEZ pa se ni dobro znašel Andrej Grm (Alfa Romeo 156 GTA), ki ni uspel prehiteti Mateja Grudnika v Renault Clio RS in tako pristal na desetem mestu za njim. Do prekinitve dirke se je na mokri stezi krčevito bojevala Špela Fabijan (Renault Clio RS), saj se je nekajkrat obrnila. Po ponovnem štartu je pokazala iz kakšnega testa je ter atraktivno prehitevala slovaške Škode Fabia 1,4 ter povrh še našega Marjana Nagodeta z Zastavo Yugom in pristala na petnajstem mestu.

Centralno evropske dirke pa se ni udeležil zmagovalec prve dirke SPTA na Mobikrogu Martin Jakubowics, ki je svojo Hondo Civic Type R preveč namučil. Ostal je brez sprednjega vzmetenja ter nagajal mu je zavorni sistem.

REZULTATI DIRKE

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine