Robidi prva zmaga

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Martina Jakubowicsa, ki je zmagal tudi na drugi dirki slovenskega odprtega prvenstva na Mobikrogu, je žirija kaznovala s pribitkom tridesetih sekund zaradi namernega trčenja z Zdenkom Robido. Mladi Avstrijec je napako upravičil s težavami z…

Martina Jakubowicsa, ki je zmagal tudi na drugi dirki slovenskega odprtega prvenstva na Mobikrogu, je žirija kaznovala s pribitkom tridesetih sekund zaradi namernega trčenja z Zdenkom Robido. Mladi Avstrijec je napako upravičil s težavami z vzmetenjem svoje Honde, a je hotel kljub temu prehiteti Robido.

Zamere so se na stopničkah že pozabile, vendar je zaradi pribitka Martin Jakubowics pristal na tretjem mestu. Predenj sta se uvrstila Zdene Robida ter moštveni kolega Hannes Jagarines. Robida je tako prvič slavil s svojim atraktivnim in glasnim VW Beeltom, ki požanje velik aplavz kjerkoli se pojavi.

Pritožbe so bile slišne tudi iz najmanjše divizije, kjer nekateri tekmovalci, po mnenju ostalih voznikov, niso vozili z ustreznimi gumami. Tako je pokal prejel le najhitrejši med seicenti, Luka Bravec.

Več na avtoklub-lamko.si