Made in Russia

Aktualno

Kmalu boste lahko kupili Škodine modele z napisom "Made in Russia"! Predsednik uprave koncerna Volkswagen Bernd Pischetsrieder in predsednik uprave družbe Škoda Auto Detlef Wittig sta v ponedeljek, 29. maja, v Moskvi s predstavniki Ruske…

Kmalu boste lahko kupili Škodine modele z napisom “Made in Russia”! Predsednik uprave koncerna Volkswagen Bernd Pischetsrieder in predsednik uprave družbe Škoda Auto Detlef Wittig sta v ponedeljek, 29. maja, v Moskvi s predstavniki Ruske federacije in pokrajine Kaluga (Oblast Kaluga) podpisala pogodbe za gradnjo montažnega obrata. Mesto Kaluga, kjer bo zgrajena nova tovarna, leži približno 160 kilometrov jugozahodno od Moskve. Pogodbe sta v imenu ruskih oblasti podpisala minister German Gref in guverner pokrajine Kaluga Anatoly Artamonov.

Šalo na stran, Škodini izdelki iz matere Rusije bodo namenjeni le ruski potrošnji. Razlog je po besedah Detlefa Wittiga preprost: “Možnosti za rast ruskega tržišča želimo še bolje izkoristiti in z novo tovarno tako okrepiti položaj znamke Škoda v Rusiji.” Zaradi 25 % carine na uvožena vozila je Škodina vozila po konkurenčnih cenah mogoče ponuditi samo, če so izdelana v Rusiji. “S tem, ko se bodo carinske dajatve za uvožene montažne dele znižale na približno 3 %, bodo lahko tudi cene naših vozil ugodnejše. Tako bomo lahko povečali obseg prodaje v Rusiji, dobavo iz osrednje tovarne na Češkem in s tem tukajšnjim prebivalcem zagotovili zaposlitev,” je še dodal predsednik uprave družbe Škoda Auto.

Prvo vozilo izdelano v celoti v Rusiji bo Škoda Octavia. Želja je, da bi iz dosedanjih 10.000 prodanih vozil povečali prodajo na 30.000. Škodina vozila skladno s takšno strategijo izdelujejo tudi v Ukrajini, Kazahstanu, Bosni in Hercegovini, Indiji ter na Kitajskem.