Malo in malo o dirki

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Še nekaj dni nas loči od prve dirke na domačih tleh odprtega državnega prvenstva SPTA ter centralno evropske cone, ki bo 3. in 4. junija na dolenjskem dirkališču Mobikrog. Priprave na dirko so v polnem…

Še nekaj dni nas loči od prve dirke na domačih tleh odprtega državnega prvenstva SPTA ter centralno evropske cone, ki bo 3. in 4. junija na dolenjskem dirkališču Mobikrog. Priprave na dirko so v polnem teku, tekmovalci se že mrzlično pripravljajo na svoj nastop.

V CEZ se je prijavilo kar sedemnajst nastopajočih vozil, med njimi tudi pravi DTM dirkalniki. Atraktivnega Audija TTR DTM bo vozil Slovak Viliam Liedl st., medtem ko mu bo zmago poskušal vzeti Čeh Vaclav Nimč v Mercedes CLK DTM-u. Na dirko bodo še nastopili vozniki s Porschejem 911 GT3 RSR, BMW-jem M3 GTR, Alfo Romeo 156 GTA ter ostalimi.

V slovenskem prvenstvu pričakujemo nadaljevanje nedokončanega boja med našim Zdenkom Robido (VW Beetle) ter Avstrijcem Hannesom Jagarinecem (Seat Leon supercopa), ki že nestrpno pričakuje dirko in priložnost za osvojitev prvih točk. Posebno zanimiva bo tudi primerjava med našim prvakom Enesom Draganovičem in dvojnim zmagovalcem prve letošnje dirke v Melku Martinom Jakubowicsem, saj oba nastopata z identičnima avtomobiloma (Honda Civic Type R sk.N).

Isti konec tedna bo med treningi ter dirkami na Mobikrogu potekal tudi Drift Show, katerega se bodo udeležili znani drifterji. Poskrbljeno bo tudi za gledalce, saj bodo organizatorji omogočili TAXI vožnje z dirkalnimi vozili; Peugeot 206 SNP, Fiat Seicenti, VW Beetlom ter celo v prirejenih avtomobilih za driftanje.

Vsi tekmovalci ter gledalci si lahko rezervirajo sobe v Krškem hotelu “CITY HOTEL” na telefonski številki 003867-492-1015 ali faxu 003867-492-1838 oziroma po elektronski pošti [email protected].

URNIK POTEKA DIRKE

LISTA PRIJAV

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine