Dež v Veliki Britaniji

Avtomobilizem, Šport

Razmerja moči se močno in hitro spreminjano v WTCC, nekdaj močna konkurenta BMW in Alfa Romeo ne zmoreta več dohitevati Seatov ter niti Chevrolejev. Kaj bo, ko bo prišla v serijo Lada? V Brands Hatchu…

Razmerja moči se močno in hitro spreminjano v WTCC, nekdaj močna konkurenta BMW in Alfa Romeo ne zmoreta več dohitevati Seatov ter niti Chevrolejev. Kaj bo, ko bo prišla v serijo Lada? V Brands Hatchu je na prvi dirki slavil Yvan Muller s Seat Leonom ter na drugi Chevrolejev voznik Alain Menu.

Na treningih so Alfe ter BMW-ji še bili konkurenči Seatom, a že na kvalifikacijah se je zgodba spreobrnila, ko so prvih osem mest zavzeli Seatovi ter Chevrolejevi dirkači. Deveto štartno mesto si je zagotovil Hondin voznik Corthals. Rickardu Rydellu je v prvi vrsti na štartu delal družbo moštveni kolega Peter Terting, že iz tretjega mesta pa je štartal Robert Huff s Chevrolejem. BMW-jevo čast je “rešil” svetovni prvak Andy Priaulx z osvojemi desetim štartnim mestom. Kvalifikacije so minile v vlažnem ozračju, saj se je steza tekom slednjih počasi sušila, kar je povzročilo zanimive kvalifikacije, saj se je kar osemnajst voznikov zamenjalo na prvih mestih.

Prva dirka

Na prvi dirki so Seatovi vozniki odlično opravili svojo nalogo ter zasedli prvo, drugo ter tretje mesto. Yvan Muller je slavil pred Tertingom ter Thompsonom, medtem ko je četrto mesto osvojil Chevrolejev voznik Robert Huff. Rydell je imel slab štart ter končal dirko na petem mestu. Andy Priaulx z BMW-jem se je boril za osmo mesto z Dirkom Mullerjem ter Marcelom Costo, oba BMW 320si. Daleč od točk so končale Alfe (N.Technology) z Morbidellom na dvanajstem mestu.

Druga dirka

V izredno deževnih pogojih je drugo dirko prvič za Chevrolet slavil Alain Menu. Priaulx, ki je štartal s prvega mesta je po Safety Caru naredil napako in zletel s steze ter na koncu zasedel osmo mesto, kjer je moral za seboj pustiti hitrega Alessandra Zanardija, prav tako z BMW-jem 320si. Drugo mesto je pripadlo Rickadu Rydellu ter tretje drugič zapored ta vikend Jamesu Thompsonu.

Naslednja dirka bo prvi vikend v mesecu juniju v Nemčiji na dirkališču Oschersleben

Točkovanje

-Vozniki

1. Yvan Muller (FRA) 32

2. James Thompson (GBR) 25

3. Gabriele Tarquini (ITA) 24

4. Andy Priaulx (GBR) 23

5. Rickard Rydell (SWE) 21

-Moštva

1. SEAT 80

2. BMW 69

3. Chevrolet 48

4. Alfa Romeo 37