Melandriju zmaga, Rossiju okvara

Avtomobilizem, Šport

Marco Melandri na Hondi je bil najhitrejši v razredu MotoGP, na peti letošnji dirki svetovnega prvenstva za veliko nagrado Francije v Le Mansu. Drugi je bil njegov rojak Loris Capirosi z Ducatijevem motorju, tretji pa…

Marco Melandri na Hondi je bil najhitrejši v razredu MotoGP, na peti letošnji dirki svetovnega prvenstva za veliko nagrado Francije v Le Mansu. Drugi je bil njegov rojak Loris Capirosi z Ducatijevem motorju, tretji pa Španec Dani Pedrosa (Honda). V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Američan Nicky Heyden (Honda), ki je današnjo preizkušnjo končal na petem mestu. Sedemkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha) je tako kot na zadnji dirki tudi tokrat zaradi okvare tik pred koncem odstopil.

V četrtlitrskem razredu je bil najhitrejši Japonec Juki Takahaši (Honda), ki je za svojo prvo zmago prehitel moštvenega kolega Italijana Andreo Doviziosa na drugem mestu, tretji pa je bil še en japonski dirkač, Šuhej Aojama (Honda).

V najšibkejšem razredu pa si je letošnjo prvo zmago privozil Thomas Luethi (Honda) Švicar, sicer branilec naslova svetovnega prvaka, je na dirkališču v Le Mansu ubranil lansko zmago. Drugi je bil zmagovalec VN Kitajske Finec Mika Kallio (KTM), tretji pa Italijan Fabricio Lai (Honda). Vodilni v skupnem seštevku SP Španec Alvaro Bautista (Aprilia) je dirko končal na četrtem mestu.

Več na Delo.si