Na sončen dan

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V petek je bil uspešno izveden prvi tečaj dirkanja na dolenjskem dirkališču Mobikrog. Udeležilo se ga je osem tečajnikov, ki so pod strokovnim nadzorom inštruktorjev uspešno prestali tečaj. Po krajšem teoret ičnem delu je sledil…

V petek je bil uspešno izveden prvi tečaj dirkanja na dolenjskem dirkališču Mobikrog. Udeležilo se ga je osem tečajnikov, ki so pod strokovnim nadzorom inštruktorjev uspešno prestali tečaj. Po krajšem teoretičnem delu je sledil daljši praktični del, kjer je bilo potrebno v tekmovalnem Fiatu Seicentu pokazati naučeno znanje iz teorije.

Tečaj se je pričel ob pol enajstih. Medtem, ko so tečajniki pričeli s teoretičnim delom, so inštruktorji pričeli ogrevati štiri Fiat Seicente, Peugeota 206 SNP ter Zdene Robida svojega VW Beetla.

Teoretični del je vodil Dare Dubarič. Tečajniki so prejeli tekstovno gradivo, gradivo na CD-ju, beležko ter kemični svinčnik za zapiske. Po razlagi zastav je bivši uspešni dirkač Nace Ponikvar razložil pravilno vožnjo skozi zavoje. Večina opisanih ovinkov je tudi na dirkališču Mobikrog, tako da so tečajniki lahko hitro preizkusili svoje novo pridobljeno znanje.

Ogreti Seicenti so že čakali na učence. Z inštruktorjem se se najprej zapeljali pet krogov, med katerimi so ponovili pravkar pridobljeno znanje. Vožnja skozi zavoje, zaviralne točke, menjavanje prestav. Nato so priložnost dobili tečajniki, ki so se po stezi zapeljali najprej pet uvajalnih krogov, nakar je sledila postavitev na štartno-ciljni ravnini in simuliran štart ter še dodatni trije hitri krogi.

Po malici so se vožnje s Seicenti ponovile. Med počitkom je za primerjavo Zdene Robida zapeljal po stezi tečajnike s svojim atraktivnim ter glasnim VW Beetlom ter Darko Božič s Peugeotom 206 SNP.

Ob zaključku je Dare Dubarič pohvalil učence ter izkazal željo, da bi se tečaja udeležilo še več navdušencev nad dirkami. Povdaril je, da vsakdo ki želi tekmovati v reliju, gorskih dirkah in navsezadnje v krožnih mora dati skozi veliko treninga na stezi, ki še vedno ostaja pogoj za uspešenega voznika.

Tečaja se je udeležil tudi voznik Fiata Seicenta Samo Čede, ki je pohvalil samo izvedbo ter povedal, da se je na tečaju veliko novega naučil in predvsem nabral nekaj novih potrebnih kilometrov za uspeh na dirkah. Na Mobikrogu se je oglasil tudi Slavko Dekleva, ki si je ogledal tečaj ter ga pohvalil.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine