Začetek evropske sezone

Avtomobilizem, Šport

Aleš Prek se bo konec tedna udeležil uvodne dirke evropskega gorsko-hitrostnega prvenstva v avstrijskem Rechbergu. To je za Vrhničana le prva postaja v sezoni, ki je namenjena postopnemu preboju v evropsko prvenstvo. Pet kilometrov dolga…

Aleš Prek se bo konec tedna udeležil uvodne dirke evropskega gorsko-hitrostnega prvenstva v avstrijskem Rechbergu. To je za Vrhničana le prva postaja v sezoni, ki je namenjena postopnemu preboju v evropsko prvenstvo.

Pet kilometrov dolga proga v Rechbergu blizu Gradca že tradicionalno odpira sezono evropskega gorsko-hitrostnega avtomobilizma. Po zaslugi Aleša Preka bomo letos na štirih do petih dirkah imeli predstavnika tudi Slovenci. 24-letni Vrhničan je prvič na dirki za EP nastopil lani v hrvaškem Buzetu, letos pa je pripravljen storiti še korak naprej. Prvo dejanje sezone bo nadvse zahtevno, saj je avstrijska proga zelo hitra in zato zahteva odlično poznavanje vseh kombinacij in zavojev. »Proga je zelo široka in obenem nadvse hitra. Tudi 180-stopinjski zavoji se na primer vozijo v tretji prestavi, kar pomeni hitrost nad 100 kilometri na uro. Progo sem spoznaval preko posnetkov iz notranjosti dirkalnega avtomobila in sem bil nad karakteristiko kar malo presenečen. Na tako hitri progi odloča dejansko vsaka napaka. Bo pa dirkati na tovrstni prireditvi prav poseben čar, saj se ob progi v Rechbergu vsako leto zbere okrog 50 tisoč gledalcev,« pred dirko pravi Prek, ki se želi s svojo Hondo Civic Type-R uvrstiti med najboljšo trojico svojega razreda N-2000 ccm, svoj pečat pa hoče pustiti tudi v skupni razvrstitvi skupine N. V soboto, 29. aprila, bosta v Rechbergu izpeljana dva uradna treninga (09.00, 13.00), v nedeljo pa nato še dve tekmovalni vožnji. Začeli se bosta ob 10. in 14. uri.


Sorodne vsebine