On, pa on ter oni

Aktualno

Otvoritev 23. avtomobilskega salona Slovenije so se morali udeležiti tudi tisti "ta glavni", ki vodijo našo prelepo deželico pod Alpami z malo mokrote na jugo-zahodu ter z obširnimi ravninami na vzhodu – v mislih imam…

Otvoritev 23. avtomobilskega salona Slovenije so se morali udeležiti tudi tisti “ta glavni”, ki vodijo našo prelepo deželico pod Alpami z malo mokrote na jugo-zahodu ter z obširnimi ravninami na vzhodu – v mislih imam seveda Slovenijo. Uradna otvoritev salona je bila v četrtek 6. aprila ob 14. uri v modri dvorani Celjskega sejmišča.

Poleg salona so vrata odprli seveda še štirje zasenčeni sejmi: Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans ter Razstava gospodarskih vozil. Prvo besedo so dali Celjskemu grofu, ki je imel daleč naokrog najbolj zanimiv govor. Celjan namreč še živi v času kočij. Svoj pravi pridih pa je dal še glasbeni kvartet imenovan Akord (= Honda ?!).

Za njim so se na oder zvrstili direktor uprave Celjskega sejma mag. Franc Pangerl, župan mestne občine Celje Bojan Šrot ter predsednik sekcije za osebna motorna vozila pri Združenju za trgovino GZS Robert Golob… In končno je na vrsto prišel predsednik slovenske vlade Janez Janša, ki je tudi monotono uradno odprl vrata avtomobilskega salona.

Na kratko, če bi strnili vse govore raznih predsednikov, župana in tralala bi dobili naslednjo poved: “Iti moramo naprej z razvojem!” V njihovi daljši verziji se je ta poved vlekla dobro uro. Dobro, da so organizatorji poskrbeli za dobro povezovalko programa, ki bi bila vredna svojega greha.