Panizzi out, Rovanpera in

Avtomobilizem, Šport, WRC

Gilles Panizzi, pravi specialist za asfaltne podlage je zaradi nezadovoljstva pri ekipi Red Bull Škoda slednjo zapustil. Očitno mu mehaniki niso dovolj stregli s čajem in piškoti. Zamenjal ga bo štiridesetletni Finec Harri Rovanpera. Francozi…

Gilles Panizzi, pravi specialist za asfaltne podlage je zaradi nezadovoljstva pri ekipi Red Bull Škoda slednjo zapustil. Očitno mu mehaniki niso dovolj stregli s čajem in piškoti. Zamenjal ga bo štiridesetletni Finec Harri Rovanpera.

Francozi so razvajeni, to je jasno in lep primer je Gilles Panizzi, ki bo ekipo Red Bull Škoda zapustil zaradi nezadovoljstva z avtomobilom Fabia WRC in “šlampastimi” mehaniki. Njegovo mesto bo prevzel ravno štirideset let star Harri Rovanpera, ki v svoje zadovoljstvo ploska z ušesi: “Povabilo Red Bulla Škode je najlepše darilo za moj 40. rojstni dan.” Rovanpera je lansko sezono vozil za nekdaj močno reli ekipo Mitsubishi, kjer je edino vidno mesto dosegel na reliju v Avstraliji z osvojenim drugim mestom. V svoji karieri vrhunskega reli voznika je dosegel le eno zmago leta 2001 s Peugeotom 206 WRC na reliju po Švedski.

Za volan novega delovnega stroja se bo usedel že v naslednjem reliju po Korziki.


Sorodne vsebine