Rajska znamka za predelave

Aktualno

Obstaja veliko tunerjev, ki predelujejo navadne Fiate Punte in VW Polote v prave mašine z veliko navora ter moči. Takšnih se v bistvu tudi največ pelje po naših cestah. Svetovno znani predelovalci avtomobilov pa se…

Obstaja veliko tunerjev, ki predelujejo navadne Fiate Punte in VW Polote v prave mašine z veliko navora ter moči. Takšnih se v bistvu tudi največ pelje po naših cestah. Svetovno znani predelovalci avtomobilov pa se raje dotaknejo malo boljših modelov oziroma znamk. Mednje sodi vsekakor nemška znamka iz Stuttgarta – Porsche.

Tipična 911-ica izpod rok profesionalcev iz RUF-a. Zanimiv odtenek zelene barve in novi prednji, zadnji odbijači naredijo športni avtomobil še bolj športni. Iz 3,8 litra velikega motorja pridirja na plano 435 konjev (320 kW). Navor je 470 Nm pri 5.000 vrtljajih na minuto. Najvišja hitrost več kot 300 km/h in le štiri sekunde do stotke.

Drugi lepotec oziroma lepotica (o spolu avtomobila se bo potrebno enkrat za vselej odločiti) prihaja izpod rok Gemballe. Isti motor kot pri prejšnjem modelu a s kar 485 konjskimi močmi in 820 Nm navora pri 4.800 vrtljajih na minuto. Seveda je tudi končna hitrost precej višja, saj se takšen Porsche vozi hitro vse tja do 335 km/h.

Predelav je deležen tudi največji med največjimi Porscheji, nihče drug kot Cayene. Osemvaljnik s prostornino 4,5 litra sedaj poseduje 600 vrancev. Pnevmatike so velikosti 295/30 R 22. Kljub veliki masi pa pospeši do 100 km/h v le 4,5 sekundah, kazalec hitrosti se zaustavi tik pod magično mejo 300 km/h. TechArt ga je poimenoval Magnum, najverjetneje po tistem sladoledu.

Slednji predelovalec je pustil dlako tudi na novem Boxterju, ki ima podaljšano ime na Widebody. Iz prostornine 3,2 litrov so pridobili 295 konjskih moči in ga tako naredili še hitrejšega malčka. Z dodatnimi stilističnimi prijemi je Boxter na prvi pogled tako hud kot Carrera GT ali celo bolj.

To seveda niso vsi predelani Porscheji! Mnogo jih še je in mnogo jih še bo. Pri vseh tel avtomobilih pa se lahko vprašamo, kdo jih sploh kupuje, če so že serijski nesramno dragi.