Licenčni Grande

Aktualno

Rusi se končno počasi odpirajo izpod bivše Sovjetske zveze! Severstal Group, ki je eden največjih koncernov v Rusiji je leta 2002 ustanovil Severstal Auto, ki naj bi se osredotočal na proizvodnjo licenčnih avtomobilov. Lansko leto…

Rusi se končno počasi odpirajo izpod bivše Sovjetske zveze! Severstal Group, ki je eden največjih koncernov v Rusiji je leta 2002 ustanovil Severstal Auto, ki naj bi se osredotočal na proizvodnjo licenčnih avtomobilov. Lansko leto so začeli s proizvodnjo Ssanyongovega SUVa, letos pa so že napovedali proizvodnjo licenčnih modelov Fiata; Palio, Albea in Doblo. Na zadnji tiskovni konferenci pa so ponosno razglasili, da bodo začeli s proizvodnjo novega Grande Punta.

Dogovor med Fiatom in mladim podjetjem Severstal Auto je obetaven za oba proizvajalca. Fiat bo s tem še bolj okrepil svojo tržno moč, ki se počasi a vztrajno širi ter pridobiva na ugledu. Na drugi strani so si Rusi pridobili licenco za izdelavo odličnega avtomobila, ki se trenutno v Evropi najbolje prodaja. Pri Severstal Autu želijo še razširiti proizvodnjo za nekaj modelov več. Katere imajo v mislih niso želeli razkriti. Proizvodnja Palia, Albee in Dobla se bo začela konec leta v tovarni ZMZ v Naberezhnye Chelny.

Stare jugo avtomobile bodo počasi zamenjali novi “ruski” GRANDE avtomobili!


Sorodne vsebine