Schumacher osvojil še zadnji rekord

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Michael Schumacher je na uvodni dirki nove sezone svetovnega prvenstva formule 1 na VN Bahrajna v Manami dosegel prvi letošnji "pole position". V kvalifikacijah je uspeh rdečih iz Maranella dopolnil novi Schumacherjev moštveni kolega Brazilec…

Michael Schumacher je na uvodni dirki nove sezone svetovnega prvenstva formule 1 na VN Bahrajna v Manami dosegel prvi letošnji “pole position”. V kvalifikacijah je uspeh rdečih iz Maranella dopolnil novi Schumacherjev moštveni kolega Brazilec Felipe Massa, tretje mesto je osvojil Britanec Jenson Button. Iz druge vrste bo nedeljsko dirko (12.30 po srednjeevropskem času) začel še svetovni prvak Španec Fernando Alonso.

Za Michaela Schumacherja se je nova sezona po slabi lanski začela kot v starih časih; ne le, da je spet povsem na vrhu karavane formule 1, ampak je s 65. najboljšim časom v kvalifikacijah izenačil tudi rekord Brazilca Ayrtona Senne po številu “pole positionov”, enega redkih, ki mu je še manjkal v zbirki.

Nova pravila kvalifikacij z izločilnim sistemom najslabših šestih dirkačev po 15 minutah in naslednjih šestih po še 15 minutah je bil med boljšimi dirkači usoden za Ralfa Schumacherja (Toyota), ki je obtičal že v prvi fazi, v drugi pa še nekdanji Ferrarijev dirkač Rubens Barrichello (zdaj pri Hondi) ter veteran v BMW-Sauberju Jacques Villeneuve. Posebno poglavje je bil nastop svetovnega podprvaka Finca Kimija Raikkoenena; zaradi odlomljenega krilca je zletel s steze in uničil dirkalnik, dirko pa bo, ker ni dosegel kvalifikacijskega časa, moral začeti z zadnjega startnega mesta.

Več na Delo.si