Anketa

Aktualno, Zanimivosti

Zaradi dirke formule ena v Bahrainu smo se odločili predčasno zaključiti anketo v kateri smo vas, bralce spraševali, kdo je najboljši slovenski voznik oziroma voznica. Po prejetih več kot 800 glasovih se je na prvem…

Zaradi dirke formule ena v Bahrainu smo se odločili predčasno zaključiti anketo v kateri smo vas, bralce spraševali, kdo je najboljši slovenski voznik oziroma voznica. Po prejetih več kot 800 glasovih se je na prvem mestu znašel slovenski državni prvak v reliju Andrej Jereb. Novo anketno vprašanje se glasi: Kdo bo slavil v nedeljo?

Vprašanje: “Najboljši slovenski voznik-ca je?” je bilo postavljeno 2. marca in v samo desetih dnevih smo prejeli 803 glasov. Največ jih je prejel reli voznik Andrej Jereb, ki navdušuje slovenske navdušence s Subaru Imprezo skupine N po Sloveniji in tujini. Prejel je 190 glasov oziroma 23,7%. Na drugo mesto se je uvrstil Aleš Bužga, ki vozi vse kar je na štirih kolesih in diši po bencinu. Lansko leto je slavil v diviziji 2 v krožno hitrostnih dirkah. Koliko zmag je osvojil na karting dirkah nihče več ne šteje. Prejel je 155 glasov (19,3%). Na tretje mesto se je uvrstila edina predstavnica ženskega spola v naši anketi – Nina Jerančič, ki trenutno uspešno tekmuje v pokalu Ferrari Challenge v Italiji. Bralci ste ji namenili 149 glasov oziroma 18,6%. Tesno ji sledita Darko Peljhan s 136 glasovi (16,9%) ter Aleš Hace s 129 glasovi (16,1%). Slednji je v prvih dneh ankete presenetljivo vodil.

Novo anketno vprašanje se nanaša na pričetek sezone formule ena. Po prvih dveh treningih najbolje kaže moštvu iz Maranella, vendar pri Renaultu še niso pokazali vsega kar znajo. Davidson s Hondo naznanja, da japonci niso še za odstrel, medtem ko pri McLarnu že imajo prve tehnične težave. Torej vprašanje se glasi: Kdo bo slavil v nedeljo?