kupe+kabriolet

Aktualno, Novosti

Kar je pred leti začel mali Peugeot 206 cc bi lahko imenovali majhna revolucija v segmentu majhnih vozil. Konkurenca se širi, na slovenskem trgu je sedaj še močnejša za enega tekmovalca. Pri Nissan Slovenija so…

Kar je pred leti začel mali Peugeot 206 cc bi lahko imenovali majhna revolucija v segmentu majhnih vozil. Konkurenca se širi, na slovenskem trgu je sedaj še močnejša za enega tekmovalca. Pri Nissan Slovenija so v tem hladnem zimskem času na naš trg poslali Micro C+C. Na zečetku na voljo le z dvema bencinskima pogonskima agregatoma in dvema nivojema opreme.

Da si je Micra C+C do stebrička A popolnoma podobna svoji običajni sestrici je jasno. Užitek se začne z zložljivo stekleno streho, ki so jo razvili pri Karmannu. Zaradi želje po več prostoru so razvijalci Micro C+C malo nategnili in za prvima postavili še zasilna dva sedeža, ki nase raje sprejmeta kakšno damsko torbico kot pa obilno teto Pehto. Ob odprti strehi, torej ko se naokoli prevažate kot veliki frajer v kabrioletu imaste zadaj v prtljažniku na voljo le 255 litrov prostora, v nasprotnem primeru pa se le ta poveča na zavidljivih 457 litrov. Na izbiro sta dva nivoja opreme. Acenta je na voljo z 1,4 litrskim motorjem in litimi platišči, klimatsko napravo, radiom in CD predvajalnikom, potovalnim računalnikom, daljinsko zaklepanjem vozila skupaj s predalom pred sovoznikom ter višinsko nastavljivim volanom. Oprema Tekna pa že ima samodejno klimatsko napravo, CD izmenjevalnik, športne aluminijaste stopalke, meglenke ter 16-palčna kolesa. Micra C+C je na voljo z osmimi odtenki barve.


Motorja smo že omenili. Manjši 1,4 litrski motor s tehnologijo 16 ventilov zmore 88 konjskih moči (65 kW), kar omogoča najvišjo hitrost 154 km/h. Močnejši 1,6 litrski 16-ventilski pogonski agregat razvije bolj spoštljivih 110 konjskih moči oziroma 81 kW. Končna hitrost znaša 172 km/h. Oba motorja prenašata moč na cesto preko petstopenjskega ročnega menjalnika. Serijsko je opremljena že z ABS-om, EBD-jem, NBAS-om, s štirimi varnostnimi blazinami, servo ojačevalnikom,… Vredno je še omeniti Nissanov inteligentni ključ, ki deluje brez kakršnekoli kontaktne ključavnice. To sicer ni novost v avtomobilizmu, vendar je redkost pri tako majhnih avtomobilih.

Ni dvoma, da je Micra C+C namenjena predvsem ženskam. Glede na to, da je včeraj bil osmi marec in se bliža že materinski dan bi bilo spodobno, da bi možje segli v žep po denarnico in se izkazali. Nenazadnje je na voljo že za slabih 3,5 milijonov tolarjev oziroma 14,563,51 evrov. Slovenski uvoznik želi v letošnjem letu prodati približno 20-30 malih kupe+kabrioletov.

.


Sorodne vsebine