Chevrolet optimistično

Avtomobilizem, Šport

Chevrolet je končal dvodnevno testiranje v Španiji na dirkališču Albacete. Vsi trije vozniki so se osredotočali na nastavitve vzmetenja, obenem pa so v toplem vremenu imeli možnost poiskusiti pravo vrednost novih Yokohamovih pnevmatik. "Oba dneva…

Chevrolet je končal dvodnevno testiranje v Španiji na dirkališču Albacete. Vsi trije vozniki so se osredotočali na nastavitve vzmetenja, obenem pa so v toplem vremenu imeli možnost poiskusiti pravo vrednost novih Yokohamovih pnevmatik.

“Oba dneva smo na stezi imeli vse tri avtomobile,” razlaga direktor moštva Mark Busfield. “To je bila naša prva priložnost poiskusiti Yokohamine pnevmatike Advan na suhi podlagi, čeprav je bilo prvi dan hladno in vetrovno. Drugi dan pa je bilo toplejše, kar nam je dalo prve prave možnosti spoznati in poizkusiti nove gume ob normalnih temperaturah. Sedaj, ko imamo polno razumevanje obnašanja gum, lahko nadaljujemo z razvojem.

Nicola Larini se je oba testna dneva koncentriral na nastavitve vzmetenja: “Prvi dan smo poskušali več vrst nastavitev vzmetenja. Drugi dan smo se posvečali tudi pnevmatikam, pritisku in temperaturi.” Vsi skupaj pa se že močno veselijo skupnega testa z ostalimi moštvi, ki bo konec marca v Monzi, kjer se bo že pokazala dejanska moč novih dirkalnikov.


Sorodne vsebine