Nazaj h koreninam

Aktualno

Avtomobilski koledar ALPRA 2006 se ponovno vrača h koreninam oblikovanja – k skici. Tematika koledarjev ALPRA je že 12 let zvesta oblikovanju prevoznih sredstev. Tokrat prikazuje osnovo vsakega oblikovalskega procesa – risbo. V črno-beli tehniki…

Avtomobilski koledar ALPRA 2006 se ponovno vrača h koreninam oblikovanja – k skici. Tematika koledarjev ALPRA je že 12 let zvesta oblikovanju prevoznih sredstev.

Tokrat prikazuje osnovo vsakega oblikovalskega procesa – risbo. V črno-beli tehniki zaradi odsotnosti bolj ali manj všečnih barv poudarek preide na linije. Da bi bili avtomobili na koledarju bolj pregledno predstavljeni, se na vsaki stranici nahajata po dve skici istega avtomobila. Risbe na koledarju so ročno risane in dokaj preprosto zasenčene – ne z iskanjem fotorealizma – pač pa z namenom razločnega prikaza ideje.

Na koledarju ALPRA 2006 so torej upodobljene oblikovalske ideje raznih osebnih vozil, s poudarkom na različnih značajih posameznih vozil – kupejev, limuzin, kabrioletov, SUV-jev… Za vsakega se torej najde nekaj. Vsa upodobljena vozila so plod domišljije in v realnosti ne obstajajo.

Dinamiko koledarja poudarjajo črni in sivi toni podlage ter periodična sprememba postavitve strani. Za bolj uravnotežen vtis poskrbijo tudi številke dni in tednov, ki so nameščene na vrhnjem delu koledarja in tako predstavljajo protiutež dotiskom podjetij.

Koledar ALPRA 2006 je tiskan na kvalitetnem ekološkem papirju, položne oblike v velikosti 47 x 33 centimetrov. Na podložnem kartonu je prostor, namenjen dotisku logotipa podjetja.

ALPRA 2006