Mehki terenec

Aktualno, Novosti

Počasi izpolnjujejo svoj del dogovora tudi Japonci, potem ko so se dogovorili za skupno sodelovanje z Lancio in Fiatom, slednji je že predstavil svojega Sedicija, sedaj še Suzuki svojega SX4. Najbrž je brez potrebe govoriti,…

Počasi izpolnjujejo svoj del dogovora tudi Japonci, potem ko so se dogovorili za skupno sodelovanje z Lancio in Fiatom, slednji je že predstavil svojega Sedicija, sedaj še Suzuki svojega SX4. Najbrž je brez potrebe govoriti, da bo imel pogon na vsta štiri kolesa… saj so pri Suzukiju z večletno tradicijo že dodobra razvili štiri kolesni pogon. Nosil bo nalepko: Made in Hungary.

Kakšen je SX4 smo lahko že predvidevali po podlagi koncepta X-over in seveda po predstavitvi Fiata Sedicija, s katerim si bo novi Suzukijev SUV delil veliko komponente. Podobnosti s Sedicijem, tako ne skriva, zasnova osnovnih linijih sta si zelo podobni, vsekakor bodo ljudje imeli težave ponoči z razlikovanjem modelov. SX4 bo na voljo s tremi različnimi motorji, od tega dva bencinska in en dizelski. 1,5 litrski bencinski motor bo na voljo kot začetek ponudbe in ki zmore proizvesti za takšen avtomobil skoraj premalo moči – le 99 konjskih moči. Sledi mu 1,6 litrski prav tako bencinski motor s konkretnejšimi 107 konjskimi močmi. Vrh ponudbe je prav zagotovo, kljub temu, da je trenutno dizelsko gorivo dražje, 1,9 litrski dizelski motor z močjo 120 konjskih moči. Bencinskima motorjema so dodelili petstopenjski ročni menjalnik, dizelskemu šeststopenjskega.

Proizvodnja bo potekala na Madžarskem, kjer si bo tekoči trak delil s Fiatom Sedicijem. Letno jih želijo izdelati 40.000 in jih seveda tudi vse prodati.