Villeneuvu še zadnja priložnost

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve je dobil bržkone zadnjo priložnost v formuli 1. Kljub drugačnim napovedim bo Kanadčan v prihodnji sezoni dirkal v moštvu BMW-Sauber. Usoda 34-letnega Villeneuva je po zamenjavi lastništva moštva Sauber dolgo…

Nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve je dobil bržkone zadnjo priložnost v formuli 1. Kljub drugačnim napovedim bo Kanadčan v prihodnji sezoni dirkal v moštvu BMW-Sauber.

Usoda 34-letnega Villeneuva je po zamenjavi lastništva moštva Sauber dolgo visela v zraku, kljub drugačni napovedi je nemško moštvo sporočilo, da bo s 34-letnim dirkačem nadaljevalo sodelovanje, ki ga je letos začel že prejšnji lastnik ekipe Peter Sauber. Villeneuve bo v ekipi BMW-Sauber dirkal ob Nicku Heidfeldu.

“Med leti 1999 in 2004 sem doživel težave in kompleksnost pri izgradnji nove ekipe, vendar me izzivov ni strah. Sauber je bil dobro moštvo, zdaj pa je zadaj še BMW. Mislim, da bo sodelovanje uspešno,” je ob predstavitvi sodelovanja v novem-starem moštvu povedal Villeneuve.

Kanadčan je največji uspeh dosegel leta 1997, ko je z Williamsom osvojil naslov svetovnega prvaka. Kasneje je kariero nadaljeval pri moštvu BAR, kjer pa ni več dosegal najvišjih uvrstitev. Po letu premora se je v sezoni 2005 vrnil za volan formule 1 in osvojil 14. mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Več na Delo.si