Smrt obiskala dirkališče

Motociklizem, Šport

Danes se je smrtno ponesrečil francoski motociklist Bruno Bonhuil med treningom za 39. veliko nagrado Macaua. Ta konec tedna je na uličnem dirkališču zdravniškemu osebju zelo vroče, saj se nesreče kar vrtijo. Bruno Bonhuil je…

Danes se je smrtno ponesrečil francoski motociklist Bruno Bonhuil med treningom za 39. veliko nagrado Macaua. Ta konec tedna je na uličnem dirkališču zdravniškemu osebju zelo vroče, saj se nesreče kar vrtijo.

Bruno Bonhuil je s starostjo petinštirideset let bil eden starejših motociklistov, ki še aktivno tekmujejo. Svoje vidne uspehe je dosegal že v devedesetih letih, leta 1991 je slavil na prestižni dirki 24 ur La Mansa, na motorjih seveda. Največji uspeh pa je zagotovo bil naslov svetovnega prvaka v vzdržljivostnih dirkah osvojen leta 2002. Mnogi pravijo, da dirkališče Macau ni za motorje, kajti brez izletnih con motoristi praktično nimajo možnosti za preživetje ob padcih pri višjih hitrostih.

Hujšo nesrečo, kot smo pisali je doživel tudi Gabriele Targuini z Alfo Romeo 156 med kvalifikacijami za finalno dirko serije WTCC. Poškodoval si je vrat in ramo, medtem ko se je v ovinku 16 zaletel v steno in z Rydellom (Seat). Pri Alfi Romeo so sporočili, da ne bo nastopil na dirki zaradi avtomobila, ki se ga ne da popraviti v tako kratkem času in ne zaradi poškodb.