Zadnja postaja

Avtomobilizem, Šport

Ta konec tedna nas čakata še zadnji dve dirki prvenstva WTCC, kjer se bo odločalo tudi o naslovih prvaka med vozniki kot tudi med moštvi. Fabrizio Giovanardi že prva žrtev ulične steze, ki bo vsekakor…

Ta konec tedna nas čakata še zadnji dve dirki prvenstva WTCC, kjer se bo odločalo tudi o naslovih prvaka med vozniki kot tudi med moštvi. Fabrizio Giovanardi že prva žrtev ulične steze, ki bo vsekakor v nedeljo terjala še večji davek. Pričakuje se premoč BMW-jev.

Na prvem petkovem prostem treningu je najboljši čas dosegel Nicola Larini z Chevroletom. Njegov čas je bil 2:33.465 in s tem je bil hitrejši za 0.198 sekunde od Rydella z Seatom. Tretje mesto si je privozil Jorg Muller (BMW) z zaostankom 0.787 sekunde. Alfin najboljši voznik je bil Farfrus s časom 2:34.679.

Na drugem treningu je bil skoraj najhitrejši lokalni heroj Couto z Alfo Romeo in s tem že opravičil svoj sedež pri Alfini ekipi. V zadnjih trenutkih je njegov čas izboljšal vodilni v skupnem seštevku Andy Priaulx s časom 2:33.341.

Na kvalifikacijah si je najboljši štartni položaj privozil Andy Priaulx (BMW) z rekordnim časom 2:31.712. Dosegel ga je v začetku kvalifikacij. Andre Couto z Alfo Romeo si je privozil drugo štartno mesto z zaostankom 0.622 sekunde. Zasluga prvemu štartnemu mestu gre tudi številnim rdečim zastavam oziroma prekinitvah kvalifikacij, ki so onemogočila drugim tekmovalcem voziti dovolj časa. Dirk Muller in Fabrizio Giovanardi sta si privozila šesto oziroma deveto štartno pozicijo, kar ju daje v težak položaj, če želita osvojiti prvenstvo. Oba poleg Priaulxa imajo poleg svoje telesne teže še dodatnih 60 kg. Z Chevrolejem je presenetil Nicola Larini in s časom 2:32.808 osvojil peta štartno mesto. Med povzročitelji nesreč sta se znašla tudi Taquini z Alfo Romeo ter Rydell s Seatom in tako “omogočila”, da so sodniki še tretjič pomahali z rdečo zastavo. Italijan je moral celo pomoč poiskati v bolnišnici.

Torej, zabava se začne v nedeljo!