Kdo gre kam?

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Znano je že nekaj prestopov, ki so bodo zgodili v naslednji sezoni formule 1. V ekipi Ferrarija bosta vozila Michael Schumacher in Felipe Massa. Nemcu in Brazilcu se pogodbi iztečeta ob koncu sezone. Z odkupom…

Znano je že nekaj prestopov, ki so bodo zgodili v naslednji sezoni formule 1. V ekipi Ferrarija bosta vozila Michael Schumacher in Felipe Massa. Nemcu in Brazilcu se pogodbi iztečeta ob koncu sezone.

Z odkupom celotnega deleža BAR se bo japonska ekipa preimenovala v Honda F1, zastopala pa jo bosta Jenson Button in Rubens Barrichello. Britanec je lani s Frankom Williamsom podpisal predpogodbo, a se zaradi slabih rezultatov ni hotel vrniti v njegovo ekipo. Zato je iz svojega žepa poravnal škodo Angležu, ki je nastala zaradi umika sponzorjev. Odškodnina je znašala nekaj več kot 30 milijonov ameriških dolarjev. Barrichello napoveduje, da se se bo zdaj lahko končno dokazal v svoji pravi luči metdem, ko je moral pri Ferrariju ves čas pomagati Schumacherju.

Ekipa Renault brez sprememb, Fernando Alonso in Giancarlo Fisichella sta spet glavna aduta Flavia Briatoreja. Bodo pa korenite spremembe v moštvu Williams, ki bodo nastopali s Cosworthovimi motorji. V ekipi bosta dirkala Avstralec Mark Webber, drugi voznik pa ostaja uganka. Sedež naj bi čakal letošnjega prvaka v prvenstvu GP2 Nica Rosberga, sina zaenkrat še bolj slavnega očeta Kekeja. Za sedež se poteguje šeletošnji brazilski testni voznik Antonio Pizzonia. Beseda naj bi tekla še okrog Japonca Takuma Sata.

Finec Kimi Raikkonen in Kolumbijec Juan Pablo Montoya še naprej za McLaren Mercedes, ekipa BMW F1 team pa z nemškim dirkačem Nickom Heidfeldom in najverjetneje s svetovnim prvakom iz leta 1997 Kanadčanom Jacquesom Villeneuvem.

Pri Toyoti ostajata Ralf schumacher in Jarno Trulli, moštvo Midland Toyota pa ima še oba voznika pod vprašajem. Govori se o Anthonyju Davidsonu (letos je testiral v ekipi BAR Honda), Portugalcu Tiagu Monteiru, Indijcu Narainu Karthikeyanu in spet Takumi Satu.

Znamka Red Bull bo nastopala naslednje leto kar z dvema ekipama. Prva po imenom Red Bull Ferrari s Škotom Davidom Coulthardom in Avstrijcem Christianom Klienom, druga pa RB Junior Cosworth z Italijanom Tonijem Liuzzijem in Američanom Scottom Speedom.
Več na Delo.si