Seat iz prve vrste

Avtomobilizem, Šport

Jordi Gene je za Seat privozil prvi štartni položaj za jutrišnjo dirko v Španiji. To je šele tretji nastop novega dirkalnika Leona, konkuriral mu je le moštveni kolega Peter Terting. Španski dirkač, s španskim avtomobilom…

Jordi Gene je za Seat privozil prvi štartni položaj za jutrišnjo dirko v Španiji. To je šele tretji nastop novega dirkalnika Leona, konkuriral mu je le moštveni kolega Peter Terting.

Španski dirkač, s španskim avtomobilom v Španiji z edinim časom, ki je pod minuto in triinštirideset sekund je neverjeten dosežek, katerega si niso predstavljali niti pri Seat Sport-u. Tretje štartno mesto si je privozil Dirk Muller z BMW, kateri bo najbrž na jutrišnji dirki poskušal taktizirati in pustiti za seboj Fabrizia Giovanardija ter Andya Priaulxa, sicer največja konkurenta za naslov svetovnega prvaka. Svoj najboljši štartni položaj v letošnji sezoni si je zagotovila tudi ekipa Chevrolet s Huffom na četrtem mestu. Alfin najboljši voznik je bil Farfrus, zagotovil si je skromno šesto mesto. Alfe imajo na tej stezi težave s podkrmarjenjem. Kljub optimističnim napovedim Forda ter uspešnima treningoma bosta Klenke in Funke štartala le iz osemnajstega oziroma dvajstega štartnega položaja.

Jutri ob tretji uri se začne prva dirka predzadnjega vikenda prvenstva WTTC, ne zamudite!