Pozabite na F1, akcija je v seriji WTCC

Avtomobilizem, Šport

Karavana turnih avtomobilov je priredila izjemno poslastico na avtodromu Ricardo Tormo. V prvi dirki si je zmago zagotovil zmagovalec kvalifikacij Jordi Gene z novim Seat Leonom. Jorg Muller z BMW si je privozil zmago v…

Karavana turnih avtomobilov je priredila izjemno poslastico na avtodromu Ricardo Tormo. V prvi dirki si je zmago zagotovil zmagovalec kvalifikacij Jordi Gene z novim Seat Leonom. Jorg Muller z BMW si je privozil zmago v drugi dirki, kjer pa je povsem opravičeno ostal v senci troboja (!) med Giovanardijem, Priaulxom ter Dirkom Mullerjem, ki se krvavo borijo za naslov svetovnega prvaka.

1. Dirka

Že takoj po startu so se zvrstili številni odstopi, Farfus je uničil start Huffu, ki je startal za Chevrolet iz dobrega četrtega mesta. Jurdi Gene in Peter Terting sta odločno bežala pred napadalci, dokler ni Dirku Mullerju uspelo prehiteti Tertinga. Odlično je vozil Nicola Larini s Chevroletjem, ki si je zagotovil sedmo mesto ter si tako zagotovil na drugi dirki start iz prve vrste poleg Alessandra Zanardija. Dirk Muller je z drugim mestom prevzel vodstvo v seštevku voznikov.

2. Dirka

Zanardi in Larini v drugi dirki nista izkoristila starta iz prve vrste, zamočil je tudi Giovanardi iz druge vrste. BMWji so odlično startali, vodstvo je prevzel Jorg Muller, pravi boj pa se je začel za njim. Giovanardi z Alfo Romeo ni mogel slediti tempu Jorga, za njim sta se nervozno priganjala Dirk Muller in Andy Priaulx, oba z BMW. Ob takšni situaciji sta voznika BMWjev pozabila na tovarniške točke ter bila boj vsak sebi v prid, to je pripeljalo v rahlo trčenje med njima, kar je nehote porinilo Garcio (tudi z BMW) na četrto mesto pred Dirkom. Zanardi, ki je startal iz prvega mesta ter v tem času že nazadoval na šesto mesto se ni hotel vmešati v boj. Popustil je tudi Garcia ter tako predse spustil Dirka. Seati se v drugi dirki niso najbolje znašli, morda tudi niso hoteli riniti v ogenj.

Po Španiji prihaja nova steza v prvenstvu Macau, kjer edini Andy Priaulx pozna stezo izmed preostale trojice “bojevnikov” za naslov. Alfa Romeo je zapravila praktične možnosti za osvojitev konstruktorskega prvenstva. Med vozniki se ni nič bistvenega spemenilo. Razlika med prvimi tremi je le pet točk.