Honda predstavila koncept NSX

Aktualno, Novosti

Honda je javnosti 9. januarja pokazala študijo novega NSX, ki nakazuje oblikovno in tehnološko usmeritev nove generacije tega super avtomobila. Novi NSX, ki bo v ZDA nosil blagovno znamko Acura in naj bi se začel prodajati v naslednjih…

Honda je javnosti 9. januarja pokazala študijo novega NSX, ki nakazuje oblikovno in tehnološko usmeritev nove generacije tega super avtomobila.

 
Novi NSX, ki bo v ZDA nosil blagovno znamko Acura in naj bi se začel prodajati v naslednjih treh letih, bo razvijala Honda R&D Americas in ga izdelovala v Ohiu, vendar bo namenjen pravim športnim navdušencem po vsem svetu. 
 
EBF97AF8-3CF5-11E1-AC4A-898366B94067
 
Dinamično oblikovani konceptni model NSX daje slutiti, kakšno naj bi bilo Hondino novo izjemno zmogljivo vozilo. Ob uporabi lahkih materialov in sredinske postavitve motorja V6 izkorišča NSX še prednost več novih tehnologij kot npr. inovativen hibridni sistem s štirikolesnim pogonom Sport Hybrid SH-AWD.
 
DA72C1CC-3CF5-11E1-80DF-898366B94067V nagovoru na detroitskem avtomobilskem salonu je Takanobu Ito, predsednik in glavni direktor Honda Motor Co., Ltd, ki je vodil razvoj Hondinega prvega super modela NSX, pojasnil glavne vrednosti NSX: “Tako kot pri prvem NSX bomo veliko zmogljivost spet izrazili s tehnično učinkovitostjo. Mislim, da se mora super avtomobil v teh novih časih, tudi če smo osredotočeni na zabavni karakter vožnje z njim, pozitivno odzvati na vprašanja okoljske odgovornosti.”  Čeprav se večina super avtomobilov odloča za surovo moč velikega motorja, študijski NSX zagovarja pravo dirkalno filozofijo izjemno ugodnega razmerja med maso in močjo.
 
Novi hibridni štirikolesni pogon, ki uporablja dvojni električni pogonski agregat z dvostransko prilagodljivim krmiljenjem navora, lahko v hipu zagotovi negativen ali pozitiven navor sprednjima kolesoma v ovinkih, zato Honda pričakuje, da bo omogočal vodljivost, ki bo neprimerljiva s prejšnjimi sistemi AWD. Prednosti sistema Sport Hybrid SH-AWD s takšnimi voznimi lastnostmi dopolnjuje močan motor V6 VTEC nove generacije z neposrednim vbrizgom, ki deluje usklajeno z menjalnikom s sistemom dveh sklopk in vgrajenim električnim motorjem, da zagotavlja super avtomobilu primerne pospeške, a obenem tudi ekonomičnost.