Hidria s statusom prednostnega dobavitelja

Aktualno

Nemški Bosch v globalni avtomobilski industriji igra posebno pomembno vlogo. Temu ustrezno si je Hidria v okviru svoje avtomobilske strategije zadala za cilj tudi razvoj tesnih partnerskih odnosov z Boschem, kar je super za Slovenijo.

Nemški Bosch v globalni avtomobilski industriji igra posebno pomembno vlogo.

 
Hidria SlovenijaTemu ustrezno si je Hidria v okviru svoje avtomobilske strategije zadala za cilj tudi razvoj tesnih partnerskih odnosov z Boschem. Z osredotočanjem na prebojne inovativne visokotehnološke rešitve, z odličnostjo  na področju razvoja, proizvodnje, logistike in dobav in s prevzemom nemške družbe Dr. Karl Bausch konec leta 2010 je tako Hidria dosegla novo priznanje s strani Boscha – status Boschevega prednostnega dobavitelja. S tem je Hidria imenovana za Boschevega ključnega globalnega  razvojnega partnerja. Gre za pomemben nov mejnik v delovanju Hidrie in za potrditev, da je dosedanji razvoj Hidrie v avtomobilskem segmentu šel v pravo smer, obenem pa je to tudi velika motivacija za nadaljnje delo in iskanje novih, inovativnih rešitev.
 
Predsednik poslovodnega odbora Hidrie mag. Iztok Seljak je ob tem povedal: “V okviru hitro rastoče prodaje Boschu, ki že presega 15 milijonov evrov letno, med ostalimi projekti Bosch in Hidria skupaj podpirata elektro-pogonske rešitve za številne platforme vozil, omogočata varno upravljanje z vozili, v bližnji prihodnosti pa pripravljamo tudi inovativne prebojne rešitve na področju sistema prezračevanja, klimatizacije in ogrevanja  v vozilih prihodnosti.”
 
Bosch kot uspešna globalna korporacija letno proda za preko 50 milijard evrov svojih izdelkov. Ti zajemajo tako področje avtomobilskih tehnologij, kot tudi področji industrijskih tehnologij in potrošnih dobrin. Preko 350 podjetij, združenih v korporacijo, zaposluje preko 300.000 sodelavcev v več kot 60 državah po vsem svetu, pri Boschu pa samo za razvoj letno namenijo več kot štiri milijarde evrov.
 
Slovenska mednarodna korporacija Hidria je v avtomobilske vode ob sicer spoštljivi predhodni tradiciji resno strateško vstopila v leta 2004, s takratnimi 14 milijoni evrov letne prodaje v avtomobilskem segmentu. Z letno prodajo, ki je v letu 2011 že presegla 130 milijonov evrov v avtomobilski industriji, je Hidria v izjemno kratkem času za tako zahtevno industrijo realizirala visokotehnološki prodor s številnimi inovativnimi rešitvami. To le še potrjuje dejstvo, da je Hidria hitro pridobivala tržne deleže in na segmentih rešitev za volanske sisteme, motorje z notranjim izgorevanjem ter za elektro-pogone za hibridna in električna vozila tako že postala ena vodilnih družb v Evropi in v svetu.