Grand Cherokee SRT8 oblečen v Ferrari barve

Aktualno

Dve posebej prilagojeni vozili Jeep Grand Cherokee SRT8, v ekskluzivni barvi karoserije Rosso Corsa, rdečem usnju v notranjosti ter dodatki v Ferrarijevem slogu sta namenjeni prvima dvema Ferrarijevema “ambasadorjema”.

Dve posebej prilagojeni vozili Jeep Grand Cherokee SRT8, v ekskluzivni barvi karoserije Rosso Corsa, rdečem usnju v notranjosti ter dodatki v Ferrarijevem slogu sta namenjeni prvima dvema Ferrarijevema “ambasadorjema” Fernandu Alonsu in Felipeju Massi.
 

Gre za prvi vozili Grand Cherokee SRT8, ki sta v letu 2012 namenjena evropskemu trgu, na katerem se bo sicer prodaja tega zmogljivega modela v Jeepovi SUV paleti začela v maju. Omenjeni vozili sta zasnovali ekipi oblikovalcev in inženirjev v oddelku Chrysler Group Street and Racing Technology (SRT).

F707203C-5292-11E1-A488-E45F66B94067

Vozili Grand Cherokee SRT8®sta najbolj zmogljivi in vodljivi Jeepovi vozili doslej, voznika Scuderie Ferrari v Formuli 1, Fernando Alonso in Felipe Massa, pa sta ju prevzela na dirkališču Fiorano, v italijanskem Maranellu. Obe vozili se ponašata z agresivno zunanjostjo ekskluzivnega sloga SRT, v kombinaciji z dodatki, ki so značilni za znamko Ferrari in značilno, nezamenljivo barvo Rosso Corsa.
 
Sprednja maska, z značilnimi Jeepovimi sedmimi režami, je črne mat barve z rdečimi poudarki. Na sprednjih in zadnjih odbijačih, pokrovu motorja, strehi in spojlerju so črne črte z belim robom, ki so značilne za dirkalne avtomobile. Panoramska streha je v črni mat barvi, pokrovi stranskih ogledal so iz ogljikovih vlaken, črna letvica med zadnjimi lučmi pa ima logo Jeep z rdečo obrobo. Zunanjost dveh posebnih SRT8 modelov zaokrožuje italijanska zastava na spodnji strani zadnjega spojlerja: poklon Ferrariju F150º, dirkalniku Formule 1.
 
Za poudarjen športni videz so vozilo znižali za 3,8 cm in ju opremili z litimi platišči R20.
 
Skladno s slogom zunanjosti, je zasnovana tudi notranjost: Ferrari-rdeče usnje na robovih sedežev, na vzglavnikih, na vratih, sprednjemu naslonu za roke, ter na armaturni plošči. Usnjen športni SRT8 volanski obroč z obvolanskimi prestavnimi ročicami ima šive v rdeči barvi. Obrobe merilnikov v rumeni barvi prikličejo vtis GT avtomobilov, proizvedenih v Maranellu. 
 
Grand Cherokee SRT8 poganja novi 6,4 litrski HEMI V8 motor, s tehnologijo Fuel Saver, ki ob manjših obremenitvah izklopi štiri od osmih valjev, kar omogoča manjšo porabo goriva. Zmogljiv agregat razvije moč 344 kW (468 KM) in navor 624 Nm. Vrhunski je tudi pospešek od 0 do 100 km/h, za kar potrebuje 5 sekund, najvišja hitrost je 257 km/h, pot zaviranja pri 100 km/h je le 35 metrov.
 
inset

Vozila SRT

Znamka Street and Racing Technology (SRT) v Skupini Chrysler združuje paleto visoko zmogljivih vozil Chrysler, Dodge in Jeep. Vsa vozila z oznako SRT imajo 5 ključnih značilnosti: izjemen pogonski sklop, uporabno športni slog, vrhunske vozne lastnosti, izjemno učinkovite zavore ter notranjost z navdihom dirkalnih vozil.