Goodyear in Dunlop predstavljata letne avtoplašče

Aktualno

Goodyear Dunlop Sava Tires, vodilni proizvajalec pnevmatik v jugovzhodni Evropi, predstavlja letne pnevmatike.

Goodyear Dunlop Sava Tires, vodilni proizvajalec pnevmatik v jugovzhodni Evropi, predstavlja letne pnevmatike. Najnovejša je pnevmatika Dunlop StreetResponse2, ki je namenjena majhnim avtomobilom, znotraj blagovne znamke Goodyear pa izstopa lanskoletna novost EfficientGrip Performance. V okviru blagovnih znamk Fulda in Sava pa podjetje stavi na obstoječe letne avtoplašče, ki omogočajo varno in zanesljivo vožnjo. 

DUNLOP 

Nova pnevmatiko StreetResponse2 se v primerjavi s predhodnico bolje obnese tako v deževnem kot tudi v suhem vremenu, prav tako pa omogoča krajšo zaviralno pot in do 10 odstotkov več prevoženih kilometrov. Na voljo je za 13-, 14- in 15-colska platišča.

Na mokri površini nova pnevmatika omogoča za 6 odstotkov boljše zavorne lastnosti, kar predstavlja do 2 metra krajšo zavorno pot pri zaviranju od 80 km/h do popolne ustavitve; na suhi površini pa za 4 odstotke boljše zavorne lastnosti, kar pomeni za meter in pol krajšo zavorno pot pri zaviranju od 100 km/h do 0 km/h.

Pnevmatika si je na oznaki za oprijem na mokri podlagi prislužila razred B, za kotalni upor pa razred C, kar jo uvršča med najbolje ocenjene pnevmatike v svoji kategoriji od vseh, ki so trenutno na evropskem trgu.

Dunlop-Goodyear

GOODYEAR

Nova EfficientGrip Performance, ki je bila predstavljena lansko leto in je na voljo v 39 dimenzijah, se lahko pohvali z visokimi uvrstitvami na evropski oznaki: za oprijem na mokri podlagi si je na oznaki EU prislužila razred A, za kotalni upor pa razred B. Tudi na področju hrupa, ki je na oznaki tretje merilo zmogljivosti, se glede na obseg razpoložljivih dimenzij ponaša z nekaj najnižjimi vrednostmi v decibelih.

Skladno z Goodyearovimi prizadevanji za večjo varnost je v dezen pnevmatike vključena napredna tehnologija tridimenzionalnih blokov, imenovana ActiveBraking. Navedena tehnologija med zaviranjem omogoča boljši stik blokov tekalne plasti s cesto, kar vodi h krajši zavorni poti

FULDA 

Visokozmogljiva (HP) letna pnevmatika EcoControl HP je namenjena vsem voznikom, ki iščejo cenovno primerno pnevmatiko z zanesljivim nadzorom na cesti. Neodvisna organizacija za testiranje in certifikacijo TÜV SÜD Automotive je pnevmatiko celovito preizkusila in ugotovila, da gre za pnevmatiko ‘z uravnoteženimi lastnostmi’, saj njihovi neodvisni rezultati na dirkalnih stezah kažejo zanesljivost pri zaviranju na suhi in mokri podlagi ter odličen kotalni upor.

SAVA 

Sava za letno pnevmatiko priporoča uporabo obstoječih pnevmatik:

  • Visoko zmogljiva letna pnevmatika Intensa uhp nudi dobro vodljivost na suhi in mokri podlagi. Voznikom visoko zmogljivih avtomobilov, ki gledajo na stroške, zaradi materialov iz katerih je sestavljena, omogoča nižjo porabo goriva.
  • Intensa suv je visoko zmogljiva letna pnevmatika za novodobna vozila za prosti čas (SUV). Ponaša se z značilnostmi, ki dajejo pnevmatiki odlično vodljivost na suhi podlagi s preciznim krmiljenjem in zmogljivostjo v ovinku, poleg tega pa še veliko zmogljivostjo tudi na mokrih cestah. Z Intenso suv je blagovna znamka Sava prvič vstopila v segment novodobnih vozil za prosti čas.