Gerčar v Bolgariji do rezultata sezone

Motociklizem, Šport, Top

Klemen Gerčar je s 16. mestom na drugi vožnji dirke za prvenstvo MXGP, ki je bila v Bolgariji, osvojil najboljši rezultat v letošnji sezoni. S tem je dokazal, da se njegova forma stopnjuje in da bo na naslednjih dirkah vedno močnejši.  Dirkače je v Bolgariji pričakalo deževno vreme, ki je dodobra namočilo stezo, celo tako […]

Klemen Gerčar je s 16. mestom na drugi vožnji dirke za prvenstvo MXGP, ki je bila v Bolgariji, osvojil najboljši rezultat v letošnji sezoni. S tem je dokazal, da se njegova forma stopnjuje in da bo na naslednjih dirkah vedno močnejši. 

Dirkače je v Bolgariji pričakalo deževno vreme, ki je dodobra namočilo stezo, celo tako da je bila deloma neprevozna, zato je moral organizator malce prilagoditi urnik dirk. Na kvalifikacijah se je Klemen sprav dobro odrezal, saj je prišel že do 13. mesta, potem pa so »trde roke« in neka malega težav na stezi poskrbeli, da je prvo dirko začel kot dvajseti.

Dirkače je v Bolgariji pričakalo deževno vreme

Dirkače je v Bolgariji pričakalo deževno vreme

V prvi vožnji je imel nekaj smole, kamen, ki je priletel iz kolesa tekmeca pred njim, ga je zadel v telo in potem, je nekaj krogov potreboval, da je malce prišel k sebi, a se vseeno ni mogle povsem osredotočiti na vožnjo, in je dirko končal kot 21.

V drugi vožnji (vmes je začel spet močneje padati dež) pa je zbral vse moči in že napadal tekmeca pred seboj za 12. mesto, a mu je potem blatni tuš iz pod koles tekmecev povsem onemogočil pogled na stezo, zato si je privoščil nekaj malega napak, a vseeno dosegel 16. mesto, kar je najboljša uvrstitev do sedaj v razredu MXGP.

»Zadovoljen sem s 16. mestom, čeprav bi lahko bil še kakšno mesto višje. Nekaj smole je bilo tudi to pot. Kamen me je zadel na precej neprijetno mesto in me skoraj nokavtiral, a sem se vsaj toliko zbral, da sem pripeljal do cilja. Na drugi dirki pa sem napadel močneje. Sicer mi ustreza vožnja v dežju, kar pa po drugi strani pomeni, da je v zraku veliko blata in ta mi je povsem umazal očala. A pogoji so bili za vse enaki, zato sem s 16. mestom in novimi točkami seveda zelo zadovoljen. Forma se izboljšuje, čutim, da sem vedno močnejši in bolj konkurenčen, to pa je najpomembneje,« je po dirki povedal Klemen.

Naslednja dirka MXP bo na sporedu 4. maja na Nizozemskem v Valkenswaardu.

16. mesto je najboljši rezultat Gerčarja v letošnji sezoni MXGP

16. mesto je najboljši rezultat Gerčarja v letošnji sezoni MXGP

MXGP, Bolgarija (Sevlievo)

Prva vožnja:
1. Paulin (Fra, Kawasaki) 35:19,641
2. Cairoli (ITA, KTM) + 8,082
3. Strijbos (Bel, Suzuki) + 16,115

21. Klemen Gerčar (SLO, Honda) -1 krog

Druga vožnja:
1. Cairoli (ITA, KTM)  35:40.651
2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) + 3,570
3. Desalle (Bel, Suzuki) + 10,551

16. Klemen Gerčar (Slo, Honda) – 1 krog

Skupno točkovanje:
1. Cairoli 222
2. Desalle 194
3. Van Horebeek 194

22. Gerčar 15