GHD Lučine 2011 – napoved

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Letošnja gorsko-hitrostna dirka Lučine se bo odvijala že prihodnji konec tedna (12. – 14. avgust 2011) na že dobro poznani lokaciji. Proga meri 4 kilometre in se vzpenja od Todraža pri Gorenji vasi do Lučin. Vozniki jo prevozijo trikrat za trening v…

9AB01DBC-BF34-11E0-B751-728565B94067Letošnja gorsko-hitrostna dirka Lučine se bo odvijala že prihodnji konec tedna (12. – 14. avgust 2011) na že dobro poznani lokaciji. Proga meri 4 kilometre in se vzpenja od Todraža pri Gorenji vasi do Lučin. Vozniki jo prevozijo trikrat za trening v soboto in trikrat v nedeljo za dirko. V petek pa se seveda pričakuje že tradicionalen koncert tokrat s skupino Rok’N’Band.

 
Trenutno je prijavljenih 86 vozil iz 7 evropskih držav, od tega 14 formul in odlična zasedba tujcev z vozili skupine E1.
 
Češki vozniki Dan Michl z Oplom Michl, Vitver in Čermak z Lotusom, Avstrijca Pailer s strupeno rdečo Lancio, Nauschnegg s Calibro in seveda naši vozniki kot sta Bubnič v Lancii in Boh v Mitshubishiju, bodo dvigali gledalce na noge.
 
Od formulašev bosta verjetno največjo borbo za skupno zmago bila Madžar Laszlo Szasaz in Čeh Milan Svoboda. Velik konkurent jima bo tudi slovenski voznik Vladimir Stankovič. Hubert Galli iz Avstrije pa bo nastopil s svojo atraktivno Indycar Formulo, katera je nekoč tekmovala na ameriških ovalih. Navdušila pa bosta zagotovo še Slavko Zorman z atraktivnim Porschejem 911 moštva LEMA racing in Igor Dekleva s pokalnim Renault Cliom Cup.